21 mai 2024
Chisinau
Social

Probleme din educație, discutate într-o ședință a Consiliului municipal Chișinău al FSEȘ

Loading
Social Probleme din educație, discutate într-o ședință a Consiliului municipal Chișinău al FSEȘ
Probleme din educație, discutate într-o ședință a Consiliului municipal Chișinău al FSEȘ
Vocea poporului

Consiliul municipal Chişinău al Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ), în colabora­re cu partenerii sociali, a des-fășurat faza I a şedinţei în plen (extinsă), organizată pentru instituţiile de învăţământ ge­neral.

La eveniment au participat circa 200 de persoane, între care liderii organelor sindicale, dar și directori ai instituțiilor școlare. Au fost prezenți la discuții Valentin Crudu, șeful Direcției învățământ general din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), precum și responsabili din cadrul Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului muni­cipal Chişinău.

Participanții la întrunire au dis­cutat despre practica implemen­tării prevederilor documentelor MECC de eficientizare şi debiro­cratizare în învăţământul general. De asemenea, despre particula­rităţile aplicării Nomenclatorului tipurilor de documentaţie şcola­ră şi de rapoarte în învăţământul general şi a Metodologiei privind repartizarea timpului de muncă a personalului didactic din institu­ţiile de învăţământ general. Nu a lipsit din discuție nici tema privind negocierea, semnarea şi respecta­rea prevederilor Contractului in­dividual de muncă, participanţilor fiindu-le înmânat și ghidul „Con­tractul Individual de Muncă”.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand