20 iulie 2024
Chisinau
Social

Președinți de sindicate din domeniul energetic din țările CSI, la Chișinău

Loading
Social Președinți de sindicate din domeniul energetic din țările CSI, la Chișinău
Președinți de sindicate din domeniul energetic din țările CSI, la Chișinău
Vocea poporului

Peste 20 de președinți de sindicate din domeniul energetic din țările Comunității Statelor Independen­te (CSI) au participat, săptămâna trecută, la un seminar organizat de Federația Sindicală a Lucrătorilor din Energetica Republicii Moldova „SINDENERGO”.

Cei prezenți au vorbit despre aspectele specifice ramurii energetice privind nego­cierea și încheierea Contractului colectiv de muncă, utilizarea noilor forme pe piață în protecția socială a angajaților ca mijloc de creștere a motivației apartenenței sin­dicale, experiențe și practici în domeniu. O altă temă a discuției a fost evoluția parte­neriatului social din țările CSI, practicile și mecanismele de eficientizare a cooperării.

„În contextul declarării de către Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a anului 2018 – Anul contractului colectiv de muncă, am decis să organizăm un șir de activități destina­te acestei tematici. În acest scop, pentru a prelua practica țărilor vecine, am decis să organizăm un seminar internațional cu participarea colegilor noștri din Federația Rusă, Belarus, Kârgâzstan, Tadjikistan. Cele mai bune practici din aceste țări vor fi discutate și analizate  în ce măsură le putem prelua și noi”, ne-a spus președinta Federației Sindicale „SINDENERGO”, Victo­ria Niță.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand