14 mai 2021
Chisinau
Fără categorie

Poșta fără frontiere

Loading
Fără categorie Poșta fără frontiere
Poșta fără frontiere

 

 

posta-romania

Foto: arhivă personală

Federația Sindicatelor din Comunicații are o legătură specială cu Sindicatul Lu­crătorilor Poștali din Ro­mânia, al cărui președinte este Matei Brătianu. Mem­brii Biroului Executiv al FSCM s-au aflat recent într-o vizită în România. Scopul întâlnirii a fost schimbul de experiență între aceste două sindica­te și stabilirea relațiilor de colaborare.

 

Președintele Federației Sin­dicatelor din Comunicații, Ion Pîrgaru, a informat asistența despre promovarea parteneria­tului social la nivel de ÎS „Poșta Moldovei”, negocierea și înche­ierea contractului colectiv de muncă și controlul asupra în­deplinirii clauzelor acestuia.

Matei Brătianu, președinte al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din Romania, a adus la cunoștința asistenței despre situația creată în Poșta Română și acțiunile sindicatului în pro­movarea și apărarea intereselor și a drepturilor membrilor de sindicat.

Ion Pîrgaru a menționat că FSCM a avut mereu susținerea necondiționată a Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România. „Ei, fiind primii afiliați la Organizația Internațională a Sindicatelor din Domeniul

Comunicațiilor, Telecomunicațiilor, Poștă, ne-au ajutat și pe noi să ne afiliem. Ne-au promo­vat la nivel internațional de câte ori a fost nevoie”, a menționat președintele FSCM.

Ion Pîrgaru este mulțumit de faptul că a fost restabilită legătura pierdută în perioada de instabilitate economică. Dar problemele interne au fost re­zolvate, sindicatele întărite și de acum înainte urmează o pe­rioadă intensă de evenimente organizate în comun.

La finalul întrunirii, pre-ședinții ambelor sindicate au convenit să încheie un acord de colaborare în scopul schim­bului de experiență și instruirii liderilor de sindicat. „Ne-am întâlnit din nou la Suceava pentru a lansa un nou proiect. Ei au posibilități de a promo­va programe transfrontaliere pentru instruirea membrilor de sindicat. Am convenit să organizăm relații directe între organizațiile sindicale, nu doar între federație. Vă vom informa neapărat despre ce vom face în viitor”, a încheiat Ion Pîrgaru.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și