22 iunie 2024
Chisinau
Social

PNUD va sprijini Guvernul în implementarea reformelor-cheie pe calea de aderare la UE

Loading
Social PNUD va sprijini Guvernul în implementarea reformelor-cheie pe calea de aderare la UE
PNUD va sprijini Guvernul în implementarea reformelor-cheie pe calea de aderare la UE
sindicate.md

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) va susține Guvernul Republicii Moldova să implementeze refor­me-cheie în domeniul administrației publice, energiei și trans­formării digitale. Un nou proiect PNUD în valoare de un milion de dolari, anunţat recent, va oferi Republicii Moldova expertiză în domenii esențiale în contextul statutului său de țară candi­dată la aderarea la UE și în condițiile crizelor multidimensiona­le, transmite Moldpres.

„PNUD sprijină reforme-cheie de care vor beneficia toate persoanele din Republica Mol­dova, contribuind totodată la conso­lidarea rezilienței la crize și la accelerarea realizării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”, a declarat Daniela Gasparikova, reprezentanta rezidentă PNUD în Re­publica Moldova.

PNUD va ajuta la fortificarea capacităților Guvernului de a lua de­cizii anticipative, bazate pe riscuri, și de a elabora politici bazate pe dovezi. PNUD va mai sprijini şi implementarea Strategiei de reformă a administrației publice din Republica Moldova pentru anii 2023-2030, recent aprobată, care are drept scop consolidarea capacităților autorităților publice locale de a furniza servicii esențiale, inclusiv în situații de criză.

Organizaţia va asista Guvernul la elaborarea unui cadru de tes­tare și experimentare pentru a implementa noi tehnologii și inovații energetice, care să susțină sporirea securității energetice și tranziția energetică justă. Totodată, PNUD continuă să sprijine Guvernul Re­publicii Moldova în dezvoltarea și implementarea viziunii sale pentru transformarea digitală a țării. Va fi susținut un program național de alfabetizare digitală pentru femei și fete, care va contribui la consoli­darea capacităților acestora de a utiliza servicii publice digitale.

Proiectul „Consolidarea dezvoltării reziliente în Moldova prin anticiparea și prevenirea crizelor și redresarea incluzivă”, care se va desfășura în perioada 2023-2024, este finanțat prin intermediul Fon­dului PNUD pentru guvernare, consolidarea păcii, criză și reziliență, datorită contribuțiilor Danemarcei, Luxemburgului, Coreei de Sud și Suediei.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand