19 aprilie 2024
Chisinau
Sport

Platini dorește cartonașul alb

Loading
Sport Platini dorește cartonașul alb
Platini dorește cartonașul alb

 

 

cartonas-alb

Foto: vk.me

Președintele forului European este de părere că ar trebui introduse pe­depse pentru jucătorii care protes­tează la deciziile arbitrilor. Acesta a propus introducerea cartonașului alb, care ar suspenda un jucător timp de 10 minute din joc.

 

Propunerile sale au fost sugerate în noua sa carte ”Parlons Footbal” (Hai să vorbim despre Fotbal”, în care sugerează pe lângă asta și ridicarea numărului de schimbări pe care o echipă le-ar putea face în timpul jocului. Acesta a propus mai pre­cis să fie două schimbări la pauză și 3 în timpul jocului.

Platini este de părere că „Scandalurile din teren între arbitri și jucători s-au răs­pândit într-un așa mod, încât nu mai pot fi tolerate”. La rândul lor arbitrii sunt de părere că ar trebui ceva de făcut, sugerând exemplul din alte sporturi, care suspendă temporar unii jucători sau dă lovituri de pedeapsă în favoarea echipei adverse.

Totodată acesta mai este de părere că ar trebui să se modifice regula prin care jucă­torul care faultează în careu, în postură de ultim apărător nu ar trebui să primească cartonașroșu, echipa fiind pedepsită de 3 ori – un jucător în minim, un penalty și o suspendare. Acesta propune ca în cazul unui fault de ultim apărător jucătorul să primească doar galben, iar echipa – penal­ty și în cazul în care faultul are loc în afara careului, jucătorul este sancționat cu gal­ben, iar echipa cu lovitură liberă.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand