20 mai 2024
Chisinau
Varia

Pin AI: Revoluție, eșec sau doar un gadget la modă?

Loading
Varia Pin AI: Revoluție, eșec sau doar un gadget la modă?
Pin AI: Revoluție, eșec sau doar un gadget la modă?
cloudfront.net

În SUA au fost lansate vânzările unui nou gadget numit AI Pin, conceput de foști angajați Apple. Este un dispozitiv cu inteligență artificială care poate fi atașat la haine cu ajutorul unui suport magnetic. Potrivit creatorilor săi, ar trebui să devină o alternativă la smartphone.

Dar este oare AI Pin la fel de bun cum se anunță?

După cum reiese din recenziile primilor jurnaliști care au testat dispozitivul, acesta este încă departe de a-și atinge scopul. Setul de funcții de bază este foarte limitat, dispozitivul funcționează lent și nu înțelege întotdeauna comenzile utilizatorului.

Iată câteva dintre problemele cu care s-au confruntat cei care au testat AI Pin:

  • Set de funcții limitat: AI Pin poate îndeplini doar sarcini de bază, cum ar fi apeluri, trimiterea de mesaje, fotografierea și redarea muzicii. Nu este posibil să setați o alarmă, să adăugați un eveniment în calendar sau chiar să verificați prognoza meteo – toate aceste funcții sunt „promise” în actualizări viitoare.
  • Funcționare lentă și erori: Dispozitivul se sincronizează constant cu serverele Humane, ceea ce duce la o procesare lentă a solicitărilor și la erori frecvente.
  • Recunoaștere slabă a comenzilor: AI Pin nu înțelege întotdeauna ce dorește utilizatorul și adesea oferă răspunsuri nerelevante.
  • Probleme de calitate a apelurilor: Jurnaliștii observă că interlocutorii se plâng de calitatea proastă a sunetului în timpul apelurilor cu AI Pin.
  • Descărcare rapidă a bateriei: O baterie complet încărcată se descarcă în doar câteva ore.
  • Interfață incomodă: Utilizatorul trebuie să memoreze prea multe moduri de a interacționa cu dispozitivul, iar senzorii AI Pin sunt foarte sensibili și adesea nu recunosc acțiunile dorite.
  • Preț ridicat: Costul AI Pin în configurația de bază este de 699 de dolari, la care se adaugă un abonament lunar de 24 de dolari.

În ciuda tuturor acestor dezavantaje, creatorii AI Pin nu renunță

Inginerul șef al Humane, Ken Kosienda, a declarat că dezvoltarea de noi tehnologii este întotdeauna un proces complex și că, pentru a avansa tehnologiile, utilizatorii trebuie să fie pregătiți să-și schimbe obiceiurile. El recunoaște că AI Pin poate fi uneori dezamăgitor, dar subliniază că și un laptop sau un smartphone poate dezamăgi utilizatorii.

Rămâne de văzut dacă AI Pin va putea deveni un dispozitiv cu adevărat revoluționar sau dacă va rămâne doar un gadget la modă. Merită să cheltuiți bani pe AI Pin acum? După toate indiciile, nu.

Dispozitivul este încă prea nefinalizat și nefinisat. Cu aceiași bani, puteți cumpăra un smartphone mai funcțional care va funcționa mult mai bine. Dar dacă sunteți atrași de ideea unui gadget portabil cu AI și nu vă deranjează să cheltuiți bani pe un experiment, AI Pin ar putea fi o „experiență a viitorului” interesantă pentru dumneavoastră.

Rețineți doar că nu este un înlocuitor pentru smartphone, ci mai degrabă un complement la acesta.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand