25 iunie 2024
Chisinau
Varia

Pe 27 august 2016, veniți în Piața Marii Adunări Naționale

Loading
Varia Pe 27 august 2016, veniți în Piața Marii Adunări Naționale
Pe 27 august 2016, veniți în Piața Marii Adunări Naționale
independenta

Foto: 24news.md

 

Pe 27 august 2016 se împlinesc 25 de ani de independență a Republicii Moldova. Cu acest prilej, a fost elaborat un pro­gram special dedicat aniversă­rii, scrie moldoveni.md.

 

Cele mai multe evenimente vor avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde a fost citită Declarația de Independență.

La eveniment vor participa pes­te 800 de artişti autohtoni şi 40 de colective folclorice. Sărbătoarea va începe cu depuneri de flori la mo­numentul lui Ştefan cel Mare și Sfânt şi la monumentul “Maica În­durerată”.

Startul festivităţilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi dat la ora 10.00, când oficialii vor ţine discursuri dedicate celor 25 de ani de independenţă.

Spectacolul se va desfăşura con­comitent pe trei scene imense. Cea principală va avea o suprafaţă de 280 de metri pătraţi, iar celelalte două — câte 120 de metri pătraţi.

În preajma Arcului de Triumf vor fi amenajate 400 de locuri pentru persoanele care vor urmări spectacolul. Pentru semnatarii De­claraţiei de Independenţă, perso­nalităţile notorii şi oaspeţii veniţi de peste hotare va fi instalată zona VIP, direct pe scena principală.

De asemenea, va fi organizată parada portului popular şi cea a fanfarelor. Iar peste două mii de militari ai Armatei Naţionale, an­gajaţi ai MAI, ofiţeri SIS și 70 de veterani ai Războiului de la Nistru vor participa la o paradă militară.

În premieră, în acest an va fi in­stalat un cinematograf în aer liber. Timp de două ore vor fi proiectate secvenţe din documentarul dedicat Marii Adunări Naţionale din 1991 care a impus Parlamentului votarea nominală a Declaraţiei de Indepen­denţă.

În PMAN va fi desenată harta Republicii Moldova, iar colectivele folclorice se vor aranja în funcţie de localitatea din care vin. La ora 11.00 toţi participanţii se vor prin­de în Hora Mare şi, pentru că eve­nimentul va fi marcat în toată ţara, vor avea loc transmisiuni din zece raioane.

Din program nu vor lipsi focuri­le de artificii, iar sărbătoarea se va încheia cu un concert susţinut de formaţia „Zdob şi Zdub”.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand