13 iulie 2024
Chisinau
Sport

Pavel Cebanu: Naţionala va lupta pentru calificarea la CM-2018

Loading
Sport Pavel Cebanu: Naţionala va lupta pentru calificarea la CM-2018
Pavel Cebanu: Naţionala va lupta pentru calificarea la CM-2018
ciobanu

Foto: moldova.sports.md

 

Naţionala de fotbal a Mol­dovei va lupta pentru califi­carea la Mondialul din 2018 în următoarele preliminarii. Acest lucru a fost anunţat de preşedintele FMF, Pavel Ce­banu. Naţionala noastră va începe evoluţia în următoa­rea campanie preliminară în luna septembrie.

 

Pavel Cebanu a declarat că obiectivul minim pentru naţionala Moldovei în preliminariile Campi­onatului Mondial din Rusia este acumularea a cel puţin nouă punc­te. Totuşi, Cebanu spune că echipa ţării noastre trebuie să lupte pen­tru calificarea la turneul final.

„Cel puţin nouă puncte! Da, în­ţeleg că vom juca împotriva unor echipe mai puternice, care sunt mai dezvoltate. Sunt federaţii cu o experienţă mai mare decât a noas­tră, de doar 25 de ani. Înţeleg că totul e greu, dar trebuie să avem mândria noastră ca să acumulăm măcar acele nouă puncte de care spuneam. Noi o să luptăm pentru calificarea la Campionatul Mondi­al”, a spus preşedintele FMF.

Şeful fotbalului moldovenesc crede că naţionala noastră se poa­te califica la un turneu final, dacă jucătorii se vor dărui în teren şi vor avea evoluţii bune la echipele de club.

„Sperăm că, începând din aceas­tă iarnă, jucătorii de la cluburile din Moldova, dar şi fotbaliştii de la echipele de peste hotare, vor mun­ci foarte serios. De asemenea, spe­răm că vor avea o pregătire bună care să le permită să evolueze bine şi la selecţionată”, a precizat Ceba­nu.

Moldova va juca în preliminari­ile Campionatului Mondial într-o grupă cu Ţara Galilor, Austria, Ser­bia, Irlanda şi Georgia. În primul meci, naţionala noastră va întâlni în deplasare reprezentativa galeză.

Pentru a se califica direct la tur­neul final din Rusia, naţionala pre­gătită de Igor Dobrovolski trebuie să termine campania preliminară pe primul loc în grupă. Clasarea pe locul doi va asigura reprezentativei noastre participarea la meciurile de baraj.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand