22 mai 2024
Chisinau
Sanatate

Pătrunjelul inhibă cancerul și hepatita, tratează litiaza renală și biliară

Loading
Sanatate Pătrunjelul inhibă cancerul și hepatita, tratează litiaza renală și biliară
Pătrunjelul inhibă cancerul și hepatita, tratează litiaza renală și biliară
patrunjel

Foto: gastronom.ru

 

Extrem de ieftină şi folosită încă din Grecia an­tică pentru decorarea şi aromatizarea mâncă­rurilor, această plantă este fără îndoială un leac bun la toate.

 

De exemplu, la intoxicație etilică acută – se con­sumă una-două legături de pătrunjel, bine spăla­te, frunzele mestecându-se îndelung, înainte de a fi înghițite. Uleiul volatil din aceste frunze este un puternic stimulent al sistemului nervos central, care va fi mai puțin afectat de efectele alcoolului. Pentru cei care fumează, frunzele de pătrunjel protejează organismul împotriva acțiunii nocive de țigară, pre­venind diferite afecțiuni ale aparatului respirator, de la bronșită cronică, la cancerul pulmonar.

Sunt recomandate curele cu suc de pătrunjel, din care se administrează câte 50 ml pe zi, timp de patru săptămâni. Planta mai este bună la ateroscleroză. Persoanele cu vârstă de peste 35 de ani, dar și cele care consumă frecvent carne, grăsimi hidrogenate, prăjeli, ar trebui să consume de măcar trei ori pe săptămână salată de pătrunjel, iar cei cu hipertensi­une – consumul a 30 de grame de pătrunjel proas­păt, adăugat la hrana de zi cu zi, ajută la ținerea sub control a tensiunii arteriale.

Studii recente au arătat că pătrunjelul are un neobișnuit efect de combatere a virușilor care ata­că ficatul, cum ar fi hepatita virală. Așadar, se reco­mandă bolnavilor de hepatita A, B și C să facă, vre­me de patru săptămâni, o cură cu suc proaspăt de frunze de pătrunjel, din care se administrează câte 50-75 ml pe zi, băuți în trei reprize, pe stomacul gol, înainte de masă. După patru săptămâni de cură, se fac două săptămâni de pauză, după care tratamen­tul se reia.

Cei care au imunitate slăbită să consume sala­tă de pătrunjel, câte 1-2 porții pe zi, în cure de trei săptămâni. Și la astm consumul de frunze de pă­trunjel proaspăt, minimum 30 de grame zilnic, sub formă de salate, ca adaos în ciorbe și în diferite alte mâncăruri, reduce crizele, nemaivorbind de boala canceroasă, unde salatele cu mult pătrunjel și sucul de frunze de pătrunjel sunt un excelent adjuvant în tratamentul cancerului.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand