30 mai 2024
Chisinau
Sanatate

Pacienții au dreptul să-și aleagă instituţia medicală şi medicii în tratamentul maladiilor oncologice

Loading
Sanatate Pacienții au dreptul să-și aleagă instituţia medicală şi medicii în tratamentul maladiilor oncologice

Bolnavii de cancer vor putea beneficia de tratament și în instituţii medicale private. Un proiect de lege în acest sens a fost votat, săptămâna trecută, în lectură finală de Parlamen­tul de la Chișinău. Documen­tul, care a fost inițiat de un grup de deputați, printre care și spicherul Andrian Candu, stabilește că instituţiile me­dico-sanitare private licenţia­te şi acreditate au dreptul să presteze servicii medicale de profilaxie, diagnostic, trata­ment şi supraveghere în do­meniul oncologic.

acibadem.com

Noile modificări ale legislației în domeniul ocrotirii sănătății oferă dreptul pacienților cu boli oncologice  să aleagă ei înșiși instituțiile medicale la care vor fi tratați.

Cancerul este  a doua cea mai răspândită cauză a decesurilor în Republica Moldova. Potrivit sta­tisticilor, peste 50 de mii de bol­navi sunt luați în evidență anual. Iar Institutul Oncologic, singura instituție medicală unde au fost tratați până în prezent aceștia, are aparatajul medical învechit și nu face față numărului atât de mare de pacienți. Un număr foarte re­dus de bolnavi (cei care aveau banii necesari) căutau salvarea la clinicile private din Occident.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand