22 iulie 2024
Chisinau
Varia

Pace în suflet și încredere în ziua de mâine

Loading
Varia Pace în suflet și încredere în ziua de mâine
Pace în suflet și încredere în ziua de mâine
paste-fericit

Foto: portalsm.ro

 

Anul acesta, pe 1 mai, serbăm două evenimente cu semnificație deosebită pentru omul creștin și omul social: Învierea Domnului și Ziua Internațională a Muncii. S-ar părea că în­cercăm să împăcăm incompatibilul: Bucuria și Lumina, emanate de Învierea Domnului și Manifestul și Revendicarea, caracteristice acțiunilor de 1 Mai.

 

Sunt tocmai stările de spirit trăite astăzi de blajinul și nedreptățitul nostru popor. Parcă ne-am manifesta nemulțumirea, dar, totodată, suntem înțelegători și indulgenți cu cei care ne încalcă drepturile, ne intimidează zilnic prin acțiuni și declarații false. Nu suntem, încă, până la capăt, încrezători în drepturile pe care le avem în societate și la locul de muncă. Ne este jenă să-l contrazicem pe angajator, ne este frică să nu ne pierdem locul de muncă, nu credem că, solidarizându-ne în acțiunile noastre pentru pace și dreptate socială, vom izbuti să diminuăm fărădelegea, corupția, frauda și încălcarea drepturilor.

Ziua de 1 Mai comportă, anul acesta, un simbolism și o energie deosebită: Paștele este ziua în care Dumnezeu a adus lumea dintru nefiinţă întru fiinţă, smulgând tot neamul omenesc din fundul iadului, l-a suit la cer și l-a adus iarăşi la vechea vrednicie a nemuririi…

De Ziua Internațională a Muncii este comemorată lupta istorică a muncitorilor din întrea­ga lume pentru dreptate și echitate socială. Ca oameni ai muncii, trebuie să recunoaștem și să comemoram ziua de 1 Mai nu doar pentru importanța sa istorică, ci și pentru a ne organiza și a ne îndrepta atenția asupra problemelor vitale ale angajaților.

Dragi colegi, membri de sindicat și lucrători, Vă felicităm din suflet cu prilejul Lumina­telor Sărbători Pascale și al Zilei Internaționale a Muncii. Vă dorim încredere și demnitate. Să nu uităm de măreața faptă a Domnului în numele Omului și pentru Om.

 

Sergiu STANCIU,

director general al Institutului Muncii

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand