13 iulie 2024
Chisinau
Varia

Oricine poate sprijini familii cu copii invalizi

Loading
Varia Oricine poate sprijini familii cu copii invalizi
Oricine poate sprijini familii cu copii invalizi

 

 

invalizi

Foto: wordpresss.com

Oamenii nevoiași sunt ajutați nu doar de sărbători. Este exemplul unei acțiuni lansate de Federația Sindicatelor din Comunicații, care, după ce au trecut sărbă­torile de iarnă, s-au gândit să aducă o rază de lumină în familii unde există copii invalizi. Astfel, au hotărât să inițieze o campanie de ajutorare a copiilor invalizi ai salariaților membri de sindicat în cadrul FSCM.

 

Adunând informații prin in­termediul organizațiilor sindi­cale primare, conducerea FSCM a constatat că există aproape 140 de copii invalizi în familiile sindicaliștilor din FSCM.

„Ne-am gândit să organizăm o acțiune filantropică. Să ne adresăm la toate organizațiile sindicale din cadrul FSCM, la toți membrii de sindicat să con­tribuie fiecare cu cât poate. Cu părere de rău, avem copii inva­lizi aproape în toate colectivele. Scopul ca atare nu este doar de a aduna bani, ci și să sensibilizăm colectivele de muncă, salariații.

 

g_varia

Este binevenit orice ajutor, oricât de mic

 

În unele cazuri, în colective­le de muncă nici nu se știe că un coleg are un copil invalid. Mult face o vorbă bună spusă la momentul potrivit, să-l susțină atunci când se întâmplă să aibă nevoie de o oră ca să tragă fuga acasă să vadă ce face copilul bolnav. Aceste familii au nevo­ie de susținere. Înțelegerea e mult mai importantă decât ba­nii”, a menționat Ion Pîrgaru, președintele FSCM. Persoanele cu inimă mare pot să doneze bani, dar și lenjerie, foarte ne­cesară în familiile unde există o persoană țintuită la pat.

Pentru a fi cât mai trans-parenți, FSCM va crea un cont special în acest scop și toată lumea va fi informată câți bani au fost adunați și cum au fost repartizați. Indiferent de suma donată, va fi un ajutor pentru familiile nevoiașe. Studiind si-tuația și posibilitățile la mai multe familii cu astfel de pro­bleme, am constatat cu mare tristețe că o parte dintre copii nu sunt scoși afară pentru că părinții nu au cu ce-i îmbrăca, nu au un cărucior, nemaivor­bind de cheltuielile pentru me­dicamente.

Ion Pîrgaru ne-a spus că ide­ea i-a apărut după ce o doamnă s-a adresat la comitetul sin­dical să fie ajutată cu albituri, menționând că ar fi mulțumită și de lenjerie purtată. „Atunci ne-am dat seama cât de impor­tant e pentru ei un ajutor cât de mic”, a menționat liderul FSCM.

Banii adunați vor fi împărțiți după gravitatea cazurilor. În fa­miliile cu invalizi, foarte des se ajunge la divorț. Cel mai frec­vent, copiii rămân în grija ma­mei.

„Aceste familii trebuie să vadă că nu sunt singure, că au susținerea colegilor”, a conchis președintele FSCM.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand