Oamenii nevoiași sunt ajutați nu doar de sărbători. Este exemplul unei acțiuni lansate de Federația Sindicatelor din Comunicații, care, după ce au trecut sărbătorile de iarnă, s-au gândit să aducă o rază de lumină în familii unde există copii invalizi. Astfel, au hotărât să inițieze o campanie de ajutorare a copiilor invalizi ai salariaților membri de sindicat în cadrul FSCM.
Adunând informații prin intermediul organizațiilor sindicale primare, conducerea FSCM a constatat că există aproape 140 de copii invalizi în familiile sindicaliștilor din FSCM.
„Ne-am gândit să organizăm o acțiune filantropică. Să ne adresăm la toate organizațiile sindicale din cadrul FSCM, la toți membrii de sindicat să contribuie fiecare cu cât poate. Cu părere de rău, avem copii invalizi aproape în toate colectivele. Scopul ca atare nu este doar de a aduna bani, ci și să sensibilizăm colectivele de muncă, salariații.
Este binevenit orice ajutor, oricât de mic |
În unele cazuri, în colectivele de muncă nici nu se știe că un coleg are un copil invalid. Mult face o vorbă bună spusă la momentul potrivit, să-l susțină atunci când se întâmplă să aibă nevoie de o oră ca să tragă fuga acasă să vadă ce face copilul bolnav. Aceste familii au nevoie de susținere. Înțelegerea e mult mai importantă decât banii”, a menționat Ion Pîrgaru, președintele FSCM. Persoanele cu inimă mare pot să doneze bani, dar și lenjerie, foarte necesară în familiile unde există o persoană țintuită la pat.
Pentru a fi cât mai trans-parenți, FSCM va crea un cont special în acest scop și toată lumea va fi informată câți bani au fost adunați și cum au fost repartizați. Indiferent de suma donată, va fi un ajutor pentru familiile nevoiașe. Studiind si-tuația și posibilitățile la mai multe familii cu astfel de probleme, am constatat cu mare tristețe că o parte dintre copii nu sunt scoși afară pentru că părinții nu au cu ce-i îmbrăca, nu au un cărucior, nemaivorbind de cheltuielile pentru medicamente.
Ion Pîrgaru ne-a spus că ideea i-a apărut după ce o doamnă s-a adresat la comitetul sindical să fie ajutată cu albituri, menționând că ar fi mulțumită și de lenjerie purtată. „Atunci ne-am dat seama cât de important e pentru ei un ajutor cât de mic”, a menționat liderul FSCM.
Banii adunați vor fi împărțiți după gravitatea cazurilor. În familiile cu invalizi, foarte des se ajunge la divorț. Cel mai frecvent, copiii rămân în grija mamei.
„Aceste familii trebuie să vadă că nu sunt singure, că au susținerea colegilor”, a conchis președintele FSCM.