17 septembrie 2021
Chisinau
Social

Orașul în care profesorii vor fi obligați să se vaccineze împotriva COVID-19

Loading
Social Orașul în care profesorii vor fi obligați să se vaccineze împotriva COVID-19
Orașul în care profesorii vor fi obligați să se vaccineze împotriva COVID-19
libertatea.ro

Profesorii şi ceilalţi angajaţi ai şco­lilor publice din New York City vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarant, recent, pri­marul Bill de Blasio.

Prin această acțiune se dorește reduce­rea răspândirii variantei Delta a coronavi­rusului, care este mai contagioasă.

Departamentul pentru sănătate al ora­şului va emite un ordin prin care va impune ca toţi cei 148.000 de membri ai persona­lului din cel mai mare district şcolar din Statele Unite să primească cel puţin o doză de vaccin până pe 27 septembrie, a spus primarul.

Cursurile vor începe în New York pe 13 septembrie. Într-o premieră pentru anga­jaţii oraşului, personalul Departamentului Educaţiei nu va mai avea opţiunea de a se supune testării săptămânale.

„Vrem ca şcolile noastre să fie extraordi­nar de sigure tot timpul anului”, a declarant Bill de Blasio într-o conferinţă de presă.

Anunţul primarului a urmat ştirii că Administraţia pentru Alimente şi Medi­camente a acordat aprobarea completă a vaccinului pentru COVID-19 al Pfizer /BioNTech, iar oficialii din domeniul sănă­tăţii publice speră ca măsura să-i convingă pe americanii care ezită să se vaccineze că sunt în siguranţă.

Meisha Porter, cancelarul şcolilor pu­blice din New York, a declarat că cel puţin 63% dintre angajaţi sunt vaccinaţi împotri­va COVID-19.

Angajaţii şcolilor din Chicago, Los An­geles şi statul Washington au primit, de asemenea, ordin să accepte vaccinul.

New York City a impus prezentarea dovezii vaccinării pentru COVID-19 la re­staurante, săli de sport şi alte companii. Obligativitatea a stârnit reacţii de la unii proprietari de afaceri şi locuitori, care l-au dat în judecată pe Blasio.

Şi măsura obligativităţii vaccinării pen­tru personalul din educaţie s-ar putea con­frunta, de asemenea, cu rezistenţa sindica­telor puternice care reprezintă profesorii şi personalul din New York.

Michael Mulgrew, preşedintele Federa­ţiei Unite a Profesorilor (UTF), a declarat că prioritatea sindicatului este să menţină co­piii în siguranţă şi să deschidă şcoala. Dar, într-un comunicat, el a adăugat că „exis­tă multe detalii de implementare, inclusiv dispoziţii pentru excepţii medicale, care prin lege trebuie negociate cu UFT şi alte sindicate şi, dacă este necesar, rezolvate prin arbitraj”.

Eforturile de creştere a ratelor de vacci­nare şi punerea în aplicare a măsurilor de siguranţă publică, precum ar fi purtarea măştii în şcoli, s-au confruntat cu o opozi­ţie acerbă în unele părţi ale ţării, în speci­al, în statele din sud, care au fost puternic afectate de varianta Delta. În Florida, unele districte şcolare care au sfidat interzicerea obligativităţii purtării măştii în şcolile pu­blice, emisă de guvernatorul republican Ron DeSantis, se confruntă acum cu posi­bila pierdere a unor fonduri publice.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și