16 iunie 2024
Chisinau
Social

Oportunități oferite la Soroca în cadrul unui proiect social

Loading
Social Oportunități oferite la Soroca în cadrul unui proiect social
Oportunități oferite la Soroca în cadrul unui proiect social
facebook.com

Organizația Internațională a Muncii (OIM) a lansat în raionul Soroca un Parteneriat Local de Ocupare (LEP). Acesta va con­tribui la crearea și formalizarea a circa 200 de locuri de muncă, extinderea a 24 de întreprinderi mici sau micro și pornirea a 26 de afaceri în diverse sectoare.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), peste 1000 de locuitori din raionul Soroca, inclusiv per­soane cu risc de excluziune socială, se vor bucura de oportunitățile oferite de LEP, iar peste de 1500 de persoane vor beneficia indirect de rezultatele LEP. De asemenea, în cadrul LEP vor fi organizate in­struiri la locul de muncă în sectorul meșteșugăresc, dezvoltată și aplicată curricula de instruiri în sectorul TIC pentru creșterea gra­dului de pregătire în vederea angajării și îmbunătățirea abilităților practice a tinerilor.

Inițiativa a fost lansată de OIM în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu Consiliul Raional Soroca, CNSM și CNPM.

„Suntem bucuroși că împreună cu OIM și cu toți partenerii naționali și locali vom oferi oportunități pentru dezvoltarea afacerilor și crearea locurilor de muncă și astfel vom contribui la  dezvoltarea social-economică a raionului Soroca. În această perioadă, în care ne confruntăm cu mai multe crize simultan, un asemenea ajutor este mai mult decât vital”, a menționat Svetlana Păunescu, vicepreședintă a raionului Soroca.

Prezentă la evenimentul de lansare, Anna Gherganova, șefa Direcției politici ocupaționale și de reglementare a migrației de la Ministe­rul Muncii și Protecției Sociale, a menționat că încă se resimt lacune în ceea ce ține de aplicarea la nivel local a Programelor și Strategiilor naționale pe piața muncii. Desigur, un rol important le revine Subdi­viziunilor teritoriale de ocupare, dar acestea, de unele singure, nu vor reuși să sporească nivelul de ocupare la nivel local, fără instituțiile de învățământ, care pregătesc specialiști necesari pentru business, fără companii care creează locuri de muncă, fără APL, care creează condiții necesare pentru activitatea diferitelor organizații la nivel local.

LEP Soroca va fi implementat până la finele anului 2023 și va costa aproximativ 240 de mii de dolari.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand