25 iulie 2024
Chisinau
Vocea copiilor

O săptămână cu „Rucsacul de vacanţă” la Biblioteca „Ovidius”

Loading
Vocea copiilor O săptămână cu „Rucsacul de vacanţă” la Biblioteca „Ovidius”
O săptămână cu „Rucsacul de vacanţă” la Biblioteca „Ovidius”
biblioteca-ovidius

Foto: arhivă personală

 

A trecut deja mai mult de o lună din preţioasa vacanţă de vară a copiilor. Cei care nu au plecat la bunei la ţară sau la taberele de prin locuri pito­reşti, în excursii, cu părinţii la munte sau la mare, au gă­sit refugiu de arşiţa verii şi de plictiseală la bibliotecă.

 

Aici, pe parcursul săptămânii, pentru copii se organizează întâlniri cu scriitorii, cu persoane deosebite, se întreprind diferite activităţi, jo­curi, lecturi, ateliere etc. Copiii fac coadă la jocurile de calculator, pri­vesc filme de aventuri şi cu desene animate. Dar nu abuzează de aceas­ta, menționează Liuba Ciobanu, șefa Filialei „Ovidius” a Bibliotecii mu­nicipale „B. P. Hasdeu” din capitală. Pentru cei înveteraţi, dependenţi de jocuri la calculator, bibliotecarii au inventat condiţii speciale – nu se aşează la calculator până nu citesc şi povestesc ceva nou. Şi să ştiţi că are efect. Totodată, copiii au învăţat noi tehnologii informaţionale. Bi­bliotecara Victoria Cebanu i-a fami-

liarizat cu gadgeturi noi de pe piaţa electronică. Este vorba de tableta pentru lecturi. Copiii au primit in­formaţii practice cum să utilizeze tableta Android. Iar pentru a reca­pitula materialul însuşit, ei au parti­cipat la jocul cognitiv „Ghici ce e”.

Miercuri, în mod tradiţional, la „Ovidius” este ziua poveştilor. Co­piii au continuat ciclul de poveşti ruseşti cu basmul „Cocoş Laur cu creasta de aur”. După lectură, ei au desenat şi colorat eroii basmului. Au citit ghicitori şi s-au jucat în „Ce este de prisos”.

Joia, programul „Rucsacul de vacanţă” prevede jocuri cognitive. Participanţii  joacă în „Albinuţa”, „În drum spre casă” şi „Domino”.

Iar duminică, de ziua creativită­ţii, Atelierul „Miracol”, condus de voluntara Olga Gori, confecţionează cu copiii diferite lucrări din măr­gele. Se vede că au schimbat reuşit ghiozdanul şcolar pe rucsacul va­canţei. Voi cum credeţi? – întreabă Liuba Ciobanu.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand