La Institutul Muncii al CNSM, zilele acestea a fost inaugurată solemn noua sală de conferinţe, care are un echipament nou, performant, un design inedit, la standarde europene.
Panglica a fost tăiată de Oleg Budza, preşedintele CNSM, şi Sergiu Stanciu, director general al Institutului Muncii. Deschiderea oficială a avut loc în contextul începutului noului an de studii.
„Acest proiect este foarte important pentru sindicate, a menţionat preşedintele CNSM. Ne bucură faptul și este important important că implementarea lui s-a reuşit într-un timp record, ceea ce nu va afecta anul de studii. Acum avem posibilitatea să ne întâlnim aici şi cu partenerii noştri sociali. Deseori, instituţia este gazdă a unor conferinţe internaționale, pentru aceasta existând anumite cerinţe. Este o sală polivalentă, multifuncţională, care prestează servicii de calitate. Ne bucurăm când vin colegi din Belgia, România, Rusia şi suntem apreciaţi că avem o bază bună. Noi, sindicatele, împreună cu Institutul Muncii, investim în oameni”, a conchis Oleg Budza.
Directorul general al Institutului Muncii, Sergiu Stanciu, a menţionat că această sală corespunde tuturor cerinţelor, având aer condiţionat, scaune capitonate, mese mobile, care în orice clipă pot fi remodelate conform activităţii. Însăşi culoarea verde oliv, care mai este şi culoare eco, transformă sala într-un spaţiu de o ambianţă ecologic protectivă, pură.
Cu un cuvânt de salut a venit antreprenorul principal şi executantul proiectului, Alexandru Calaraşi, care a menţionat că se mândreşte cu ceea ce s-a făcut, dânsul a dat asigurări că lucrările sunt de calitate. Sonorizarea, aer condiţionat, sistemul de alarmă incendiu etc.
Capacitatea sălii este de 200 de locuri. Activitatea de instruire şi de formare sindicală a Institutului Muncii este desfăşurată în conformitate cu Concepţia educaţiei sindicale şi orientată spre îndeplinirea politicilor şi Strategiei Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova pentru anii 2012-2017. La capitolul „Realocarea resurselor umane şi formarea acestora”, documentul stipulează realizarea activităţilor în vederea consolidării mişcării sindicale din ţară şi formării unui efectiv cu convingeri sindicale ferme, poziţie activă şi motivaţie puternică de apartenenţă la sindicat.