19 iulie 2024
Chisinau
Social

O organizație sindicală va fi creată la o bancă din Chișinău

Loading
Social O organizație sindicală va fi creată la o bancă din Chișinău
O organizație sindicală va fi creată la o bancă din Chișinău
facebook.com

O organizație sindicală va fi creată la Banca Comer­cială „Moldindconbank”. Discuțiile despre înființarea organizației sindicale a avut loc recent, între Oleg Onici, președintele Federației Sindicatelor Lucrători­lor Instituțiilor Bancare și de Asigurări din Moldova, „SIBA”, și Alexander Picker, președintele Comitetului de  conducere al BC „Moldindconbank”.

Oleg Onici a precizat pentru ziarul „Vocea poporu­lui” că banca numără în total circa două mii de salariați. O organizație sindicală a existat la instituție anterior, dar aceasta a fost desființată în 2022.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre alege­rea unui lider sindical la bancă. „Alexander Picker este un președinte deschis și agreează ideea de a înființa o organizație sindicală la „Moldindconbank”. El vine din Austria, cunoaște bine aspectele privind activitatea sindica­telor. A lucrat mai mult de 13 ani în diferite state și este la curent și cu activitatea Uniunii Sindicale din Austria (OGB), care întrunește peste 1 milion 500 de mii de membri de sin­dicat”, a menționat Oleg Onici.

Potrivit președintelui Federației „SIBA”, Alexander Pick­er este de părere că o organizație sindicală la bancă va spori colaborarea dintre salariați și administrația instituției, dar și va îmbunătăți atmosfera de muncă pentru angajați. Președintele Comitetului de conducere al băncii a acceptat ideea de a  organiza pentru salariații instituției bancare diferite competiții sportive, concursuri, concerte.

Odată ce la bancă va exista o organizație sindicală, salariații, membri de sindicat, vor putea beneficia de aju­toare materiale, asistență juridică gratuită, dar și de servi­ciile Centrului Medical Consultativ–Diagnostic de la Insti­tutul Muncii. Mai mult, angajații băncii vor putea participa la diferite instruiri organizate de sindicate pe teme pre­cum protecția social-economică a membrilor de sindicat, apărarea drepturilor membrilor de sindicat, a subliniat Oleg Onici.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand