O lume cu mult soare a fost marți în sala de festivități de la Confederația Națională a Sindicatelor. Scriitoarele Vera Crăciun din Galați, România, și Angela Chicu de la Chișinău au avut o întâlnire cu un grup de copii, pentru a le prezenta cărțile „Îngerașul” și „ABC” (Minienciclopedie pentru copii). Evenimentul a fost organizat de Federația Sindicatelor din Comunicații și de Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice. Cele două invitate le-au recitat copiilor versuri din cărțile semnate, le-au spus ghicitori și le-au dat cărți cu autografe. Dar să o luăm de la capăt și pe rând.
Angela Chicu le-a prezentat copiilor cartea „ABC” (Minienciclopedie pentru elevi). Cartea cuprinde informații sumare despre animale sălbatice care își au habitatul în diferite țări, poezii, ghicitori, curiozități și imagini pentru colorat.
Ca să-i dezmorțească, Angela Chicu i-a luat pe copii la dans. Apoi le-a spus ghicitori. Cei care au răspuns corect au primit în dar câte o carte. O pădure de mâini stăteau ridicate. Mulți copii cunoșteau ghicitorile pe de rost. Angela Chicu susţine că, de-a lungul anilor, de când scrie pentru copii, a învăţat şi reuşeşte să aducă zâmbete pe feţele lor. În cadrul întâlnirii, scriitoarea le-a vorbit copiilor și despre curiozitățile incluse în carte. Micuții au rămas de-a dreptul mirați când au aflat că inima unei balene cântărește 700 de kilograme.
Vera Crăciun, la rândul său, a prezentat cartea „Îngerașul” (Povești și poezii fără sfârșit, cartea a patra). În această săptămână, ea și-a prezentat cartea la câteva licee și biblioteci din orașul Chișinău. Peste tot, copiii au primit-o cu multă bucurie. „Atâtea zâmbete și strălucire câte am văzut zilele acestea în ochii copiilor, îmi ajunge pentru mult timp de acum încolo”, a exclamat scriitoarea mulțumită.
După cum s-a exprimat Vera Crăciun, volumul „Îngerașul” este un dar generos pentru toți copiii și iubitorii copilăriei”. „Versurile Verei Crăciun ne transpun în pitici de altădată și ne dau prilejul să retrăim și noi, cei maturi, clipele sublime ale copilăriei lăsate în urmă, dar niciodată uitată. Din „Îngerașul” se aud atât de frumos cântecele păsărelelor, zumzetul insectelor, încât poeta gălățeană reușește să creeze tablouri vii, într-o simbioză perfectă a dorului de copilărie”, menționează Tănase Carașa în postfața lucrării.
Ion Pîrgaru, președintele FSCM, care a fost inițiatorul acestei întâlniri de suflet și a adus copilăria în incinta Casei Sindicatelor, a spus mulțumit: „Se zice că toți copiii sunt geniali. Lumea copilăriei este un miracol pe care îl trăiesc picii de azi și după care tânjesc oamenii adulți dintotdeauna. Nu degeaba se spune despre oamenii de vârsta a treia, care, s-ar zice, au atins culmea înțelepciunii omenești, că „au ajuns în mintea copiilor”.
Acum, stai și te gândești: ce e mai bine: să fii înțelept sau să fii genial? Eu cred că cel mai bine e să fii copil în suflet, orice vârstă ai avea”.