4 octombrie 2023
Chisinau
Sport

Noua Zeelandă – campioană mondială la rugby 7

Loading
Sport Noua Zeelandă – campioană mondială la rugby 7
rugby 7

Foto: rwcsevens.com

La 12 ani de la precedentul succes, All Blacks este noua campioană mondială la rugby în 7. Unul din principalii favoriți al competiţiei a ridicat din nou trofeul deasupra capului, după ce a învins în finala competiţiei – Anglia, scor 33-0.

 

La turneul desfășurat în Moscova, Russia, nouăzelandezii au făcut parte din grupa D unde i-au avut ca adversari pe Canada, Georgia şi Statele Unite ale Americii. Toate meciurile disputate de aceştia în grupă s-au încheiat cu victorie: Canada, 31-12, Georgia, 26-7 și ultimul meci din grupă fiind cel cu Statele Unite ale Americii, încheiat cu 26-19.

În sferturile de finală, AllBlacks a reuşit să treacă de campionii mondiali antitre, Ţara Galilor cu 26-10, ca în semi-finale să sugrume rivalii din Fiji cu 17-0, faza finală fiind cea împotriva Angliei, scor 33-0.

 

g_sport

A câştiga o Cupă Mondială, pentru mine, cel mai probabil la finalul carierei mele, cu o grămadă de băieți buni, este cu siguranţă ceva special, mai ales că am făcut-o destul de convingător

DJ Forbes,
căpitanul All Blacks Sevens

 

În finala mică, Fiji a dispus de revelația acestui turneu, Kenya, scor 29-5.

Astfel, Noua Zeelandă şi-a trecut în palmares al 2-lea titlu în calitate de campion mondial după cel din 2001. De asemenea, ea a devenit a doua echipă din istorie care a obţinut două succese, după cei din Fiji (1997, 2005). Câte un titlu au câștigate Anglia (1993) și Țara Galilor (2009).

La fel Noua Zeelanda a triumfat şi în competiţia feminină, după 29-12 cu Canada, în finală.

Medalia de bronz ajunge în SUA, după 10-5 cu Spania.

 

Vezi mai jos cele mai frumoase eseuri ale Cupei Mondiale 2013:

 

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand