30 mai 2024
Chisinau
Social

Noi prevederi legate de obţinerea pensiei în condiţii avantajoase

Loading
Social Noi prevederi legate de obţinerea pensiei în condiţii avantajoase
Noi prevederi legate de obţinerea pensiei în condiţii avantajoase
vse42.ru

Nemulţumiţi că li se cere să realizeze un stagiu de muncă în subteran, dar şi total mai mare decât până acum pentru a beneficia de pensie în con­diţii avantajoase, minerii s-au întrunit, zilele trecute, pentru a dezbate problema cu factorii guvernamentali. Aceştia le-au explicat ce proceduri urmea­ză să realizeze pentru a pune în aplicare noile mecanisme legale şi că sunt dispuşi să le perfecţioneze ulterior.

În opinia sindicaliştilor, cel mai important este faptul că dreptul la pensie avantajoasă pentru cei care au muncit, dar şi pentru cei care continuă să lucreze în con­diţii foarte grele şi nocive, a fost restabilit. Acesta a fost anulat în mod unilaterial de reprezentanţii Guvernului în momentul pune­rii în aplicare a noului sistem de pensionare – la 1 ianuarie 2017.

 

Stipulări noi

Conform unei hotărâri de Guvern, salariaţilor care până la 30 martie anul curent au realizat stagiul special la lucrări foarte grele şi nocive prevăzut de lista în al cărei temei era acordat anterior dreptul la pensie în condiţii avan­tajoase vor beneficia de acesta, chiar dacă profesia sau funcţia în care au activat nu va mai figura în noua listă.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand