21 mai 2024
Chisinau
Social

Nemulţumire a asistenților sociali legată de salarizarea insuficientă

Loading
Social Nemulţumire a asistenților sociali legată de salarizarea insuficientă

Salariile derizorii și volumul excesiv de muncă, pe fondul decalajului mare dintre numărul de beneficiari și cel de angajați, dar și alocațiile bugetare infime pentru nevo­ile persoanelor aflate în dificultate sunt printre proble­mele abordate la o recentă întrunire a reprezentanților din serviciile de asistență socială din țara noastră.

sindasp

De ani buni, de la suveranitate și independență, poporul e hră­nit cu justificări de genul: aveți puțintică răbdare că mâine va fi mai bine, iar în ceea ce privește munca și salariile decente, așa ceva practic nu a existat încă, a apreciat Vlad Canțîr, președintele Federației „SindASP”, în debutul întrunirii în cauză.

Președintele „SindASP” a re­marcat că, totuși, în ultima vre­me, s-a înfiripat o formă de dia­log social cu unii reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului. Până acum, lucrurile bune din cadrul acestui dialog s-au întâmplat mai mult la nivel de raion și de uni­tate. În prezent, se întrezărește, însă, o rază de lumină la capătul tunelului, iar prin dialogul dintre partenerii sociali se încearcă pro­movarea nu doar a valorilor veri­tabile ale sindicatului, ci și a in­tereselor oamenilor, a unor soluții pentru problemele acestora.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand