23 septembrie 2023
Chisinau
Sport

Neînţelegeri la Federaţia de Judo

Loading
Sport Neînţelegeri la Federaţia de Judo
Veaceslav Manolachi

Foto: sports.md

Adunarea Generală Extraordi­nară a Federaţiei de Judo din RM (FJRM) nu a ajuns la nicio înţelegere după aproximativ trei ore de discuţii, acuze, pro­puneri şi dezbateri.

 

Propunerea de a negocia cu federaţia de profil din Emiratele Arabe Unite, privind recompensa pentru legitimarea celor şase ju­docani moldoveni a fost respinsă. Iniţiativa de a pune la vot demi­sia preşedintelui FJRM Veaceslav Manolachi nu a fost acceptată.

Marea surpriză pentru cei adu­naţi a fost declaraţia preşedintelui FJRM. „Plecarea celor şase spor­tivi din ţară a fost coordonată la Jocurile Olimpice de la Londra anul trecut de fostul antrenor al lotului, Vasile Colţa, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer şi preşedintele Co­mitetului Naţional Olimpic, Ni­colae Juravschi”. El a mai declarat că anul curent Ministerul Tinere­tului şi Sportului (MTS) a alocat federaţiei de judo aproximativ 20 mii de lei, iar federaţia a cheltuit pentru cantonamente, deplasări, participări la turnee deja circa 270 mii lei, că nicio federaţie din ţară, spre deosebire de cea de judo, nu a procurat apartamente pentru foştii şi actualii performeri.

Amintim că, la iniţiativa FGRM şi MTS cazul plecării din ţară a celor şase judocani este în prezent anchetat de Procuratura Generală.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand