19 aprilie 2024
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Munca femeilor gravide. Răspunderea materială colectivă

Loading
Cetăţeanul şi legea Munca femeilor gravide. Răspunderea materială colectivă
Munca femeilor gravide. Răspunderea materială colectivă
gravide-la-munca

Foto: suntgravida.ro

Rubrica „Cetăţeanul şi legea” vine în aju­torul cititorului nostru care caută răspun­suri la întrebări de ordin juridic. Conti­nuăm această tradiţie, pentru ca cititorii, care sunt şi salariaţi la diverse întreprin­deri, să nu se simtă vulnerabili juridic în faţa celor care încearcă să-i manipuleze.
La întrebările primite la redacţie va răs­punde şeful Departamentului juridic al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Ion PREGUZA.
hot Linia fierbinte la tel. 022-23-76-39
Luni şi joi de la 14.00-16.00.

 

Atragerea la muncă în tură continuă a femeilor gravide

 

guestion

Doresc să aflu dacă se permite sau nu atragerea la mun­că în tură continuă a femeilor gravide?

 

Tatiana Bujac, Chișinău

 

Atragerea la muncă în tură continuă a femeilor gravide nu se ad­mite. La muncă în tură continuă, potrivit art. 318 din Codul muncii, nu se admite nici atragerea persoanelor în vârstă de până la 18 ani, a femeilor aflate în concediul postnatal, precum și a persoanelor cărora munca în tură continuă le este contraindicată conform certificatului medical.

 

Răspunderea materială colectivă în cazul executării în comun a unor lucrări

 

guestion

În ce cazuri se aplică răspunderea materială colectivă?

 

Anatol Ciudnoi, Bălți

 

Răspunderea materială colectivă sau de brigadă se stabilește în ca­zul în care salariații execută în comun anumite genuri de lucrări lega­te de păstrarea, prelucrarea, vânzarea, transportarea sau folosirea în procesul muncii a valorilor care le-au fost transmise, fiind imposibilă delimitarea răspunderii materiale a fiecărui salariat și încheierea cu acesta a unui contract cu privire la răspunderea materială individuală deplină (art. 340 din Codul muncii).

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand