19 iunie 2024
Chisinau
Sport

Mondialul din Qatar se va disputa pe timp de iarnă

Loading
Sport Mondialul din Qatar se va disputa pe timp de iarnă
blatter

Foto: dalyrecord.co.uk

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter a luat o decizie care ar putea trezi critici dure la adresa sa. Acesta a confirmat că Mondialul din Qatar, din 2022, va fi mutat pentru perioada noiembrie-decembrie. În acelaşi timp, Blatter a negat faptul că statul arab va împărţi găzduirea tur­neului cu alte state.

 

Şeful fotbalului mondial, Sepp Blatter, a tras concluziile finale referitoare la Cupa Mon­dială din Qatar. Meciurile se vor juca în perioada rece a anului, din cauza temperaturilor prea ridicate vara din statul arab. Qatar nu va împărţi găzduirea competiţiei cu alte state din re­giune, cum se vehicula în ultima perioadă, iar drepturile munci­torilor vor fi respectate, a pro­mis Blatter, după ce s-a întâlnit cu prim-ministrul din Qatar şi alte persoane importante din această ţară.

“Este logic să desfăşurăm competiţia la sfârşit de an. Este vorba despre perioada noiem­brie – decembrie. Nu ştiu exact data, dar ar putea începe pe 10, deja nu are importanţă”, a de­clarat Blatter.

Blatter a explicat că Mondi­alul nu poate fi disputat în pe­rioada ianuarie-februarie, în­trucât atunci sunt programate Jocurile Olimpice de Iarnă, iar cele două foruri şi competiţii au aceiaşi parteneri media şi de marketing.

“FIFA a luat decizia ca Mon­dialul să se dispute într-o singu­ră ţară. Când la Cupa Mondială din 2002 am ales două ţări pen­tru găzduirea competiţiei, era vorba de două ţări cu dificultăţi, Coreea şi Japonia. Dar am decis să nu mai facem acest lucru ni­ciodată, daca ţara este capabilă să găzduiască de una singură turneul”, a adăugat şeful fotba­lului mondial.

Este pentru prima dată în is­toria fotbalului când Campiona­tul Mondial este mutat pe timp de iarnă.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand