3 December 2024
Chisinau
Social

Moldova va deține funcția de vicepreședinte al Conferinței Internaționale a Muncii

Loading
Social Moldova va deține funcția de vicepreședinte al Conferinței Internaționale a Muncii
Moldova va deține funcția de vicepreședinte al Conferinței Internaționale a Muncii
facebook.com

Pentru prima dată în istoria țării noastre, Republicii Moldova i s-a oferit rolul de vice-președinte al Conferinței Internaționale a Muncii (a 111-a), care se desfășoară la Geneva, Elveția, în perioada 5-16 iunie curent.

Această funcție va fi îndeplinită de Corina Ajder, secretar de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. În această calitate, ea va prezida mai multe sesiuni plenare, la care vor participa miniștri, se­cretari de stat, directori, inspectori de muncă, parteneri sociali, dar și alți oficiali delegați să se pronunțe asupra raportului directorului ge­neral al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), pe tema progrese­lor din domeniul justiției sociale.

„Mă simt onorată că voi putea reprezenta Republica Moldova în acest moment istoric, în care țării noastre i s-a oferit un rol atât de important în cadrul celui mai presti­gios forum de discuții internațional care abordează problemele din domeniul social și al muncii. Anu­me în cadrul acestei conferințe am obținut cu toții drepturi pe care le considerăm astăzi firești: ziua de lucru de 8 ore, securitatea și sănă­tatea la locul de muncă, concediul de maternitate, vârsta minimă de muncă, week-endul și concediul”, a declarat Corina Ajder.

Din componența delegației tri­partite a Republicii Moldova fac parte ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, dar și con­ducerea Confederației Naționale a Sindicatelor și a Confederației Naționale a Patronatului din Mol­dova.

Menționăm că, în acest an, la lucrările Conferinței Internaționale a Muncii participă peste 6000 de delegați ai guvernelor, sindica­telor și patronatelor din 169 de țări, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, care vor lucra împreună și vor contribui la adoptarea unor noi standarde în consolidarea dialogului soci­al, protecției muncii și uceniciei la locul de muncă, dar și la reafirma­rea angajamentelor de realizare a justiției sociale, imperios nece­sară în contextul problemelor le­gate de muncă, urmare a crizelor Covid-19, energetice și a refugiaților din Ucraina.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot gacor
ssh account
slot thailand