14 aprilie 2024
Chisinau
Sport

Moldova bate Suedia și își păstrează poziția de lider

Loading
Sport Moldova bate Suedia și își păstrează poziția de lider
Moldova bate Suedia și își păstrează poziția de lider

 

 

moldova-suedia-rugby

Foto: rugbyeurope.eu

Echipa națională de rugby a Moldovei a avut un parcurs fără greseală în această toamnă. Haiducii au câștigat toate cele trei meciuri contând pentru Cupa Europei pe Națiuni, grupa valorică 1B, cu bonus ofensiv.

 

Dupa 29-15 cu Ucraina si 48-25 cu Polonia, la rand a venit Suedia. Vikingii nu au rezistat unei înaintări debordante, astfel ca scorul final a fost 57-8 pentru Moldova. In prima repriza a jocului de pe Stadionul Dinamo din Chisinau, pachetul de înaintași a facut legea.

În două situații identice, moldovenii au marcat eseuri prin închizătorul Oleg Prepeliță. Optarul a răsucit grămada ordonată până aproape de 90 de grade, după care s-a desprins din contur și a sprintat până la eseu.

Gajion, din poziție de flanker, a găsit și el un traseu potrivit, cu schimbări de directive stânga-dreapta, până la o a treia încercare. În partea secundă, Prepeliță a ajuns la hattrick, iar coechipierul sau din linia a doua, Andrei Romanov, a marcat și el trei eseuri dupa pick and go-uri din spatele unor grămezi spontane. Haiducii au avut și doua eseuri de pe linia de treisferturi. Centrii Atric și Volosciuc au finalizat acțiuni colective, iar eseul suedez a venit după o pasă greșită, pe intercepție.

Moldova a acumulat maximum de puncte, 15, marcând în cele trei partide un număr de 22 de încercări.

Victoria cu Suedia a fost cea mai clară obținută în acest eșalon de Moldova, în întreaga istorie a echipei. Moldovenii s-au apropiat și de recordul all time, stabilit în anul 2000, când au învins Malta la Chișinău cu 58-8.

Un exemplu inedit de devotement s-a notat în dreptul celebrului pilier Vadim Cobîlaș. Acesta a jucat vineri seara în Aviva Premiership, fiind titular pe postul de pilier dreapta la Sale Sharks. Cobîlaș a fost titular și întegralist in victoria surpriză a rechinilor, 16-12 pe terenul lui Harlequins. După aceasta, a plecat direct la aeroportul din Londra, de unde a luat o cursă de noapte spre Chișinău. Ajuns în capitală în dimineața jocului, Vadim a avut la dispoziție doar câteva ore pentru odihnă și refacere, pentru ca la ora meciului cu Suedia sa fie din nou titular.

Moldova a luat o serioasa opțiune pentru câștigarea acestui eșalon și pentru promovarea în prima grupă valorică a Cupei Europei pe Națiuni. Haiducii vor reveni pe teren în primăvara lui 2015, când vor încheia turul cu o dublă deplasare în Benelux, pe 28 februarie în Olanda și pe 14 martie în Belgia.

Auspiciile se pare că le sunt favorabile de data aceasta, în condițiile în care Belgia, principala pretendentă la promovare, nu a reușit bonusul ofensiv în primul joc al campaniei, 25-10 acasă cu Ucraina.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand