18 aprilie 2024
Chisinau
Social

Mobilitatea academică în învățământul superior, reglementată de Guvern

Loading
Social Mobilitatea academică în învățământul superior, reglementată de Guvern
Mobilitatea academică în învățământul superior, reglementată de Guvern
mobilitate-academica

Foto: uassm.md

Regulamentul-cadru cu privire la mobili­tatea academică în învățământul superior a fost aprobată recent de Guvern. Potrivit Biroului de comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului, acest act normativ va regle­menta modul de participare a studenţilor, cercetătorilor și cadrelor didactice la pro­grame de mobilitate academică la nivel na­ţional şi internaţional.

 

Totodată, documentul va stabili criteriile de înscriere a studenților la stagii de practică și pro­grame de schimb educațional-cultural. Până acum, acest proces a fost reglementat printr-un act nor­mativ aprobat de Colegiul Ministerului Educației.

Ministerul în cauză implementează în prezent circa 60 de tratate internaționale în domeniul educației, dintre care șapte au fost semnate în anul trecut. Pe arcursul ultimilor ani, în progra­me de mobilitate academică, desfășurate în baza acordurilor menționate, au participat aproximativ şase mii de tineri din Republica Moldova. Conco­mitent, au fost aprobate trei acorduri de colaborare internațională în domeniul educației, cercetării și recunoașterii actelor de studii cu Lituania și Rega­tul Spaniei. Aplicarea acestor documente va contri­bui la intensificarea cooperării Republicii Moldova cu statele UE în domeniul educaţiei. Acordurile vor constitui o bază şi pentru lărgirea posibilităţilor de angajare a absolvenţilor instituţiilor de învăţământ superior din ţara noastră în cele două state.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand