15 mai 2021
Chisinau
Fără categorie

Ministerul Economiei propune un nou sistem de supraveghere a pieței

Loading
Fără categorie Ministerul Economiei propune un nou sistem de supraveghere a pieței
Ministerul Economiei propune un nou sistem de supraveghere a pieței

 

 

supravegherea-pietii

Foto: gov.md

Guvernul a aprobat, recent, proiectul Le­gii privind supravegherea pieței. Docu­mentul impune reguli clare de efectuare a controalelor în baza principiilor evaluării riscurilor, proporționalității sancțiunii cu pericolul cauzat, informării agenților eco­nomici despre responsabilităţi, iar a con­sumatorilor despre drepturi.

 

Activitatea de supraveghere a pieței va fi exer­citată de un Consiliu coordonator în domeniul protecţiei consumatorilor şi supravegherii pieţei. Acesta va fi constituit din reprezentanţi ai organe­lor publice centrale, autorităţilor de supraveghere a pieţei, Serviciului vamal, asociaţiilor obşteşti de consumatori şi profesionale sectoriale.

Potrivit proiectului, autoritățile de supraveghere a pieței vor putea dispune distrugerea produselor periculoase, suspendarea temporară, interzicerea plasării pe piață, precum și retragerea din circulație a produselor neconforme.

În opinia preşedintei Federaţiei „Moldova-bu­siness-sind”, Natalia Suboci, respectivul proiect de lege trebuie salutat. Acesta ar putea contribui la cunoaşterea mai bună de către consumatori a mai multor informaţii ce ţin de calitatea mărfurilor cumpărate. „Sper că în urma implementării acestei legi mai multe întreprinderi îşi vor legaliza activi­tatea, ceea ce va duce şi la sporirea numărului de locuri de muncă, dar şi la majorarea salariilor”, a accentuat Natalia Suboci.

De menționat că Legea va intra în vigoare peste 12 luni de la data publicării în „Monitorul oficial”.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și