14 aprilie 2024
Chisinau
Varia

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Femeilor din Mediul Rural

Loading
Varia Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Femeilor din Mediul Rural
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Femeilor din Mediul Rural

 

 

felicitare-femei

Foto: deco-construct.ro

La mulți ani, țărăncuțele noastre frumoase!

 

Cu două zile în urmă, întreaga planetă a consemnat Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural. Majoritatea dintre noi, fie că locuiesc în capitală sau într-o localitate mai mult sau mai puțin urbană, au ( au avut) mame, surori, bunicuțe la țară. Parafrazând un aforism al marelui poet și filosof, „veșnicia s-a născut la sat”, putem spune și noi că femeile de la țară perpetuează veșnicia.

„Amintirile noastre din copilăria petrecută la sat coin­cid desigur cu ale celor mai mulţi dintre cititori. Ne aducem aminte: vedeam satul aşezat oarecum înadins în jurul biseri­cii şi al cimitirului, adică în jurul lui Dumnezeu şi al morţilor” – tot de la Lucian Blaga cetire.

În fine, chiar dacă lucrurile astăzi s-au mai așezat oare­cum, să ne aducem aminte că la începutul tranziției, când statul nostru era foarte tânăr și fără experiență, când unii pescuiau în ape tulburi și provocau haosul în mod deliberat, când salariile se dădeau din paște-n paște, tot femeile de la țară au salvat neamul, muncind din greu și hrănind țara, în timp ce industria de la oraș intrase în impas. Și mai apoi, când au văzut că-i tot greu și nu au cu ce-și îmbrăca copiii de școală, tot femeile de la sat au apucat drumul străinătății ca să câștige un ban și să ridice o casă, să facă nuntă la copii, fără să știe, sărmanele, că ele susțineau și bugetul statului, și echilibrul monedei naționale…

Acum, când drumul nostru are un sens, când circulăm liber prin Europa, când avem o speranță că vom depăși dificultățile care ni se păreau ieri de netrecut și mai avem doar un pas ca să fim primiți în familia popoarelor avansate, ne închinăm în fața Femeilor de la țară, fiindcă fără aportul și sacrificiul lor nu am fi ajuns unde suntem. Iar ele merită, cu siguranță, mai multă atenție, sprijin și considerație din partea statului, din partea tuturor.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Femeilor din Mediul Rural, Vă urăm multă sănătate, dragele noastre, să vă fie masa boga­tă, să aveți parte de multă dragoste, de bucurii de la copii și de la nepoți, Dumnezeu să vă aibă în grija Sa și să vă păzeas­că de cele rele.

 

Oleg BUDZA, președintele CNSM

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand