19 aprilie 2024
Chisinau
Sport

Membrii „SINDGEOCAD” s-au întrecut la probe sportive şi… au pregătit supă de peşte

Loading
Sport Membrii „SINDGEOCAD” s-au întrecut la probe sportive şi… au pregătit supă de peşte
SINDGEOCAD

Фото: личный архив

La începutul lunii iunie, pe malul Nistrului, la Baza de Odihnă „Prietenia” din satul Coşniţa, raionul Dubăsari, s-a desfăşurat cea de-a VIII-a Spartachiadă a Lucrătorilor din domeniul Cadastru­lui, Geologiei şi Geodeziei.

 

Deschiderea oficială a evenimentului sportiv a avut loc în prezenţa vicepreşedin­telui CNSM, Mihail Hîncu, care a felicitat participanţii cu prilejul Zilei Sindicalis­tului, înmânând „Diplome de merit” şi cadouri din partea Comitetului Olimpic. Deasemenea, înainte de a începe probe­le sportive, sindicaliştii au fost salutaţi de Nicolae Garaz, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Cultură şi Valeriu Vidaico, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Ramurile Silvice şi Protecţia Mediului În­conjurător. În calitate de oaspeţi de onoare ai Spartachiadei au fost prezenţi Anatolie Ghilaş, director general al Agenţiei Rela­ţiei Funciare şi Cadastru al RM (ARFC), Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari, Angela Matcov, director Î.S. „Ca­dastru”, Ion Stratulat, director interimar al Î.S. IPOT, Vasile Manolachi, director inte­rimar al Î.S. „Prosol”, Ion Panciuc, director Î.S. „EHGEOM”, Valeriu Filenco, inginer-şef Î.S. „INGEOCAD”.

 

спартикиада

Фото: личный архив

 

Scopul competiţiilor sportive organizate de Sindicatul „SINDGEOCAD” împreună cu administraţia şi comitetele sindicale este de a promova în colectivele de muncă un stil de viaţă sănătos – cheia succesului unei productivităţi înalte, se menţionează într-un comunicat al sindicatului. A antrena cât mai mulţi membri de sindicat în activităţile cultural-sportive, a propaga rolul important al sportului pentru sănătate şi consolidarea colectivelor, sporirea spiritului de echipă în cadrul fiecărei instituţii sunt repere ce stau la baza acestor evenimente.

Astfel, echipele participante au concu­rat la şase probe: volei, minifotbal, tenis de masă, şah, joc de dame şi sarituri în lungi­me. Pentru a atrage mai mulţi participanţi la eveniment au fost organizate probe fa­cultative (baschet şi darts). De asemenea, evenimentul a surprins şi prin faptul că, pentru prima dată la Spartachiadă a fost organizat un concurs al celei mai gustoase ciorbe de peşte.

 

спартакиада

Фото: личный архив

 

În final, după evaluarea prestaţiei spor­tivilor de către un colegiu profesionist de arbitri, au fost desemnaţi următorii învin­gători:

 

Minifotbal: I Cadastru II IPOT III EHGEOM
Tenis de masă: I IPOT IICadastru III Ingeocad
Volei bărbaţi: I Ingeocad II Cadastru III IPOT
Volei femei: I Cadastru II Ingeocad III IPOT
Şah: I Cadastru II ARFC III Ingeocad
Joc de dame: I Ingeocad II Cadastru III IPOT
Sărituri: I Cadastru II Ingeocad III IPOT

 

În clasamentul final, pe locul I s-a plasat echipa Î. S. „Cadastru”, locul II – echipa Î. S. Ingeocad, locul III – echipa Î. S. IPOT.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand