21 mai 2024
Chisinau
Varia

Membrii de sindicat fac donații în cadrul unei campanii de Crăciun

Loading
Varia Membrii de sindicat fac donații în cadrul unei campanii de Crăciun

O campanie de caritate cu genericul „Dă­ruim ca să ne simțim oameni” pentru ajutorarea unor copii cu maladii extrem de grave ale colegilor a fost desfășurată, timp de zece zile, de reprezentanții organizației sindicale primare din Primăria capitalei, împreună cu Asociația sindicală „Administrația publică locală Chișinău”, membră a Federației „SindASP”.

fotolia.com

„Am identificat trei copii de-ai colegilor care necesită îngrijire medicală costisitoare și am considerat necesar să le acordăm ajutor. Este vorba despre o fetiță diagnosticată cu sindromul Williams, un băiețel cu boală can­ceroasă și o altă fetiță care suferă de hidro­cefalie”, a precizat Angela Lubaș, președinta asociației sus-menționate.

În cadrul acestei campanii, familiilor ce­lor trei copii le-au fost acordate ajutoare financiare a câte 1500 de lei din mijloacele organizației sindicale de la Primăria capitalei, dar și unele sume de bani donate de colegi în mod individual.

Organizația primară de la Primăria capi­talei are peste 100 de membri și face parte din Asociația sindicală „Administrația publică locală Chișinău”. Asociația în cauză este con­stituită și din alte șase organizații sindicale din preturile de sector și direcțiile Primăriei, iar numărul total de membri se ridică la 240.

Alexandru Coșcodan, tatăl fetiței ce su­feră de hidrocefalie, spune că are colegi în sindicat care se străduiesc să ajute la nevo­ie. În cazul său, cea mai mare problemă ține de procurarea medicamentelor, pentru care cheltuiește câte cel puțin 3000 de lei lunar, cam tot atât cât constituie și salariul său de funcționar.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand