30 mai 2024
Chisinau
Social

Membrii comunităţilor locale, informaţi despre educaţia de calitate

Loading
Social Membrii comunităţilor locale, informaţi despre educaţia de calitate
Membrii comunităţilor locale, informaţi despre educaţia de calitate

 

 

educatie

Foto: vocea.md

Peste 100 de ambasadori ai educației de ca­litate vor informa, pe parcursul următori­lor ani, și vor oferi consultații membrilor comunităților din care fac parte cu privire la reformele din domeniul educației.

 

Aceşti promotori, printre care se numără profe­sori, primari, agenți economici și alți reprezentanți ai comunităților locale au fost selectaţi din rândul parti­cipanţilor la un șir de consultări publice privind modul în care au loc reformele din educație.

Inițiativa în cauză este promovată în proiectului „E DUrabil – Un sistem durabil și eficient de infor­mare, consultare și implicare în procesul reformelor educaționale din Republica Moldova”.

În cadrul proiectului a fost efectuată o cercetare sociologică cu implicarea părinților, a elevilor, profe­sorilor și a altor membri ai comunităților. Totodată, au fost organizate un şir de consultări publice, axate pe aspecte precum: curriculumul școlar, evaluările naționale, reforma structurală, modul de gestionare a fondurilor alocate educației, absenteismul și abando­nul școlar.

Potrivit oficialilor de la Ministerul Educaţiei, re­zultatele cercetării efectuate indică clar domeniile în care este nevoie de o mai bună informare a părților interesate în educația de calitate. Totodată, opinia publicului coincide, asupra mai multor probleme, cu direcțiile principale ale reformelor trasate. Astfel, potrivit cercetării, plecarea părinților la muncă peste hotare, lipsa de interes pentru studii și neglijența din partea părinților reprezintă cauzele cele mai frecvente ale abandonului și absenteismului școlar. În acelaşi timp, materiile cele mai utile pentru viață sunt: limba maternă, matematica și limbile străine.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand