În secolul în care bolile se răspândesc cu mare viteză, crește rezistența antimicrobiană, medicii de familie se simt dezarmați, fiind în căutarea tratamentelor alternative.
Pe fundalul unor evoluții îngrijorătoare și al amenințării prezente, Adunarea Organizației Mondiale a Sănătății a adoptat o rezoluție, solicitând un plan de acțiune global pentru a schimba lucrurile în bine. În această ordine de idei, rolul medicilor de familie este primordial în cadrul sistemului de sănătate. Tot mai mulți se conving în ultimul timp de eficiența medicinei biologice, grație căreia au fost atinse performanțe uluitoare.
Pentru a cunoaște cât mai multe despre medicina bioregulatorie și a afla despre experiența specialiștilor care au reușit să obțină rezultate foarte bune practicând aceste metode, medici de familie și farmaciști din toată țara s-au întrunit la Conferinţa internaţională ştiințifico–practică cu genericul „Terapia bioregulatorie – oportunități pentru medicii de familie”. Experți din Moldova și Ucraina în domeniul medicinei le-au vorbit despre creşterea eficienţei activității medicilor de familie folosind terapia bioregulatorie.
Toate rapoartele au fost dedicate principiilor de bază la aplicarea preparatelor bioregulatorii asupra patologiilor sistemului respirator, digestiv şi a aparatului locomotor. Conferința a fost deschisă de Minodora Mazur, specialist principal în reumatologie la Ministerul Sănătății din Moldova, care a atras atenția asupra actualității problemelor cu care se confruntă medicii în diagnosticarea și tratamentul maladiilor. Ea a punctat avantajele tratamentului cu produse bioregulatorii, pe care le foloseşte în practica sa.
Experții din Ucraina, prezenți la conferință, au transmis experiența acumulată în aplicarea metodelor în tratamentul bolilor marcate cu preparate bioregulatorii, care au un spectru larg de aplicare și un profil înalt de siguranță.