18 aprilie 2024
Chisinau
Sport

Maxim Dubarenco nu va mai juca pentru Moldova

Loading
Sport Maxim Dubarenco nu va mai juca pentru Moldova
Maxim Dubarenco nu va mai juca pentru Moldova

 

 

dubarenco

Foto: moldova.sports.md

Tenismanul Maxim Duba­renco nu va mai juca pentru Moldova. Jucătorul nostru a decis să evolueze pentru Belarus şi urmează să pri­mească în curând cetăţenia acestei ţări.

 

Informaţia a fost confirmată de preşedintele federaţiei noastre de tenis, Marina Tauber.

Maxim Dubarenco va repre­zenta Belarusul la competiţiile internaţionale. Totuşi, el nu va putea evolua în Cupa Davis pen­tru aceasta tară, deoarece a jucat deja pentru Moldova. Dubarenco sa antrenează la Minsk, iar în cu­rând va deveni oficial cetăţean al Belarusului.

“El a întrebat dacă este posibil să se antreneze aici. Condiţiile noastre prevăd că la Academia naţională pot să se pregătească doar sportivii din Belarus. După aceasta, el a decis să-şi schimbe cetăţenia”, a declarat Iurii Ga­lkin, președintele Federației de Tenis din Belarus.

În urmă cu câteva săptămâni, Dubarenco a trimis o scrisoare la federația de tenis în care anunța că nu se va prezenta la meciul cu Ungaria din Cupa Davis, dacă nu va încasa primele pentru partida cu Danemarca.

Preşedintele federaţiei noastre de tenis, Marina Tauber a decla­rat că restanţele financiare ar fi fost doar un pretext, dar a refuzat să vorbească despre acestea.

“Dacă e să vorbim despre ţări mari, cum ar fi Belarus sau Kazahstan, noi niciodată nu-i vom putea oferi lui Maxim Dubaren­co atât cât are nevoie. În acelaşi timp, acesta nu este un motiv de a renunţa să joci pentru ţara ta”, a declarat preşedintele federaţiei de tenis din Moldova, Marina Ta­uber.

Maxim Dubarenco nu a fost de găsit pentru a comenta aces­te informaţii. El este unul dintre cei mai valoroşi tenismeni mol­doveni, în selecţionata Moldovei a fost numarul doi, după Radu Albot.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand