19 iulie 2024
Chisinau
Social

Marea familie sindical-polițienească a făcut furori, demonstrând abilități

Loading
Social Marea familie sindical-polițienească a făcut furori, demonstrând abilități
Marea familie sindical-polițienească a făcut furori, demonstrând abilități
facebook.com

Luna mai  a dat  startul activităților  din centrele de odihnă și agre­ment din Vadul lui Vodă.  Sindica-tul „Demnitate”, organizație mem­bră a  Federației Sindicale „Sindlex”, a  dat întâlnire, la Casele de Odihnă și Recuperare „Perlele Nistrului”, la  peste 200 de  lideri de sindicat din R. Moldova.

Forumul sindical „Marea familie  sindical-polițienească”, dedicat zilei de 15 mai, când ce marchează  Ziua Internațională a Familiei, a avut drept scop consolidarea   capacităților sindicale prin diversitatea de activități, accentul principal punându-se pe Omul muncii.

Întrunirea respectivă a fost segmentată în patru secțiuni ce țin de activitatea sin­dicală.

Întâlnirea cu partenerii sociali a avut loc în incinta Teatrului de Vară, la aceasta a participat și șeful IGP al MAI, chestorul Viorel Cernăuțeanu. În discursul său, aces­ta a menționat importanța parteneriatului social în organele afacerilor interne, ro­lul sindicatului în promovarea drepturilor și garanțiilor sociale pentru funcționarii publici cu statut special, precum și nece­sitatea dialogului social  la toate nivelurile de conducere și impactul benefic asupra colectivelor de muncă.

Igor Zubcu, președintele CNSM, pre­zent la această ședință, a menționat că în activitatea sindicală este nevoie de con-secvență și de impulsionarea acțiunilor pentru menținerea drepturilor și a garan-țiilor sociale la nivelul organizațiilor sindi­cale primare, care constituie un nucleu de consolidare a sindicatelor.

 

Sportul fortifică rezistența fizică și călește moralul

 

Reuniunea sindicală a avut și oaspeți din Turcia, și anume conducerea Federației Internaționale Eurasiatice a Metalurgiștilor, în persoana secretarului general, Murat Salar, și a secretarului general adjunct, Turajon Raupov, organizație internațională al cărei membru a devenit recent sindi-catul „Demnitate” și care oferă servicii de  instruire sindicală.

Gazda evenimentului, Angela Otean, președinta sindicatului „Demnitate”, a mul-țumit tuturor pentru contribuția  personală în consolidarea parteneriatului social și a menționat deschiderea totală a sindicatu­lui în promovarea inițiativelor legislative în domeniul protecției sociale, salariză­rii și îmbunătățirii condițiilor de muncă a angajaților cu statut special și funcționa-rilor publici din Poliție. „Crearea unei platforme comune de discuții poate oferi oportunități legale de redresare a   situației pe plan social-economic”, a punctat ea.

facebook.com

Minifotbal, volei  feminin și masculin, tenis de masă și dartsul au fost probe­le  sportive la care au concurat cele pa­tru echipe mixte, constituite pe criteriu geografic. Echipele Nord, Sud, Centru și mun. Chișinău s-au duelat pe terenul de sport pentru a duce cu ele cupele victo­riei, dar și sentimentul coeziunii. Fiecare echipă a obținut un loc de frunte la una din probele sportive la care au concurat. Consolidarea echipelor formate din  membri de sindicat care nu s-au cunos­cut până acum, dar care au jucat uniți, e și dovada că sindicaliștii se pot mobiliza. Pe locul I la minifotbal s-a clasat echi­pa municipiului Chișinău,  cupa I  la vo­lei  (bărbați) și volei (femei) a revenit echipei zonei de Sud. La tenis de masă, victorioasă a ieșit echipa din Chișinău. La darts, a învins echipa zonei de Nord. Cei mai buni dintre ei vor participa la Sparta­chiada CNSM din toamna acestui an.

Concursul culinar a demonstrat abilitățile de pregătire a bucatelor în sânul naturii, în condiții de foc deschis.

 

Tematica concursului, meniuri

„Cina haiducului”, „Ospățul vânătoru­lui”, „La stână” și „Din stepa Bugeacului ve­nim” au fost tematicile concursurilor desfășurate, în care bucatele au fost coapte, fierte sau prăjite cu mult bun simț și cu bună dispoziție, iar vinul a fost stropul fără de care o bucată de carne nu se prepară.

În afara concursului, ciorba de pește a dat totul peste cap și a servit drept reme­diu natural  pentru întremarea sănătății și a sistemului digestiv.

Participanții la concurs au fost apreciați cu note maxime, iar finalul concursului a surprins prin aprecierile date de juriu echi­pelor participante, la egalitate, fapt ce a în­curcat socotelile cu premierea. Toate cele patru echipe au fost catalogate ca învingă­toare, cu punctaj egal și atribuirea tuturor locul I.

 

Polițista Etalon

Nouă tinere polițiste au concurat mani­festând un nivel avansat de inteligență, ca­rismă, bun gust și pregătire profesională.

facebook.com

Ochiul spectatorului a fost  bucurat de o prestație de zile mari, iar colegii din sală  au fost mândri de cele care i-au reprezentat pe scenă.

Cântece, dansuri, poeme despre femei, monologuri ce au scos la iveală sufletul, caracterul celei care se confesa, au fost bijuteria concursului pe tema de acasă, la care fiecare concurentă a chibzuit profund și și-a manifestat talentul.

Ia, care face parte din patrimoniul mon­dial, a fost purtată de toate concurentele la finalul concursului. Hora tinereții în port național a demonstrat încă o dată că roata vremii ne întoarce la strămoșii noștri, pe tă­râmul tradițiilor.

Astfel de activități îi recreează pe angajații unui domeniu care în ultimii trei ani fac față cu brio provocărilor și crizelor regionale, îi consolidează, îi solidarizează.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand