20 mai 2024
Chisinau
Cititorii ne scriu

Lipsă totală de claritate şi de transparenţă la indexarea şi valorizarea pensiilor

Loading
Cititorii ne scriu Lipsă totală de claritate şi de transparenţă la indexarea şi valorizarea pensiilor
Lipsă totală de claritate şi de transparenţă la indexarea şi valorizarea pensiilor
Vocea poporului

Felul în care are loc în ultima vreme indexarea şi valorizarea pensiilor stârneşte nedumerire şi chiar nemulţumire în rân­dul beneficiarilor. Mai mult ca atât, chiar şi specialiştii în ma­terie spun că în acest proces nu există claritate, transparenţă, de aceea oamenii sunt îndrep­tăţiţi să spună că nu este nici echitate.

„Activez în calitate de bibliote­car şcolar timp de 15 ani, iar înain­te de aceasta am lucrat în agricul­tură. În iunie 2012, mi-am stabilit pensia de vârstă, dar, din cauza că aceasta este una mizeră, am ho­tărât să mai lucrez”, ne scrie Elena Prohniţchi din Sadaclia, raionul Ba­sarabeasca.

Femeia spune că a aşteptat, ca şi toată lumea, de altfel, să fie efec­tuată valorizarea din 1 aprilie anul curent şi acum se simte dezamăgi­tă, ba chiar discriminată, la fel cum se simt şi alte persoane cu care a discutat problema.

„Deşi guvernanţii au declarat că majorarea pensiilor va fi în medie de 380 de lei, în afară de indexarea cu 6,6 la sută nu am primit nimic”, constată cititoarea ziarului nostru.

Ea presupune că nivelul majo­rării ar putea fi cel anunţat în caz că pensia unei persoane creşte cu 800 de lei, iar a alteia – cu nimic şi atunci media este de 400 de lei.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand