30 mai 2024
Chisinau
Social

Liderii din învățământ, instruiți cum să negocieze Contractul de muncă

Loading
Social Liderii din învățământ, instruiți cum să negocieze Contractul de muncă

Consiliul General al FSEȘ a organizat re­cent primul seminar din șirul celor care urmează să fie organizate în acest an privind Contractul individual de mun­că. La seminar au participat președinții comitetelor sindicale din universități și colegii ale FSEȘ. Activitatea se în­scrie și în contextul declarării Anului contractului individual de muncă, dat fiind faptul că, începând cu 1 ianuarie 2019, carnetele de muncă nu vor mai fi utilizate.

seminar-fses

Astfel, documentul esențial și principal al angajatului va deveni Contractul indivi­dual de muncă. Aceasta este înțelegerea dintre angajator și salariat, prin care cel dintâi se obligă să asigure condițiile de muncă, să achite la timp și integral salariul, iar celălalt – să presteze o muncă eficientă într-o anumită specialitate, calificare sau funcție.

În calitate de formatori la seminar au fost Ana Arnaut, șefa sectorului Instituții universitare și științifice din cadrul FSEȘ, și Serafima Țurcan, șefa sectorului instituții preuniversitare de la federație. Ele le-au vorbit participanților la eveniment despre cum trebuie întocmit un contract individu­al de muncă bun, despre clauzele acestuia, regimul de muncă, specificul etc.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand