17 mai 2021
Chisinau
Sport

Joseph Blatter va candida pentru cel de-al cincilea mandate

Loading
Sport Joseph Blatter va candida pentru cel de-al cincilea mandate
Joseph Blatter va candida pentru cel de-al cincilea mandate
Blatter

Foto: venezuelaaldia.com

Este oficial! Joseph Blatter a dezvăluit că va candida pentru cel de-al cincilea mandat la preşedinţia Fe­deraţiei Internaţionale de Fotbal. Elveţianul este al doilea care şi-a anunţat candidatura după france­zul Jerome Champagne.

 

 

Sepp Blatter declarase că va dezvălui dacă va candida pen­tru un nou mandat la al 64-lea Congres al FIFA, programat în perioada 10-11 iunie, la Sao Paulo. Preşedintele FIFA însă a anunţat mai devreme că va candida pentru al cincilea man­dat la şefia forului fotbalistic internaţional în 2015, într-un interviu publicat de cotidianul elveţian Blick.

“Candidez din nou. Manda­tul meu se încheie, dar misiu­nea mea nu s-a terminat.”

Elveţianul, care a împlinit 78 de ani la 10 martie, condu­ce FIFA din 1998, atunci când l-a înlocuit pe Joao Havelange. Blatter activează în cadrul foru­lui internaţional de fotbal din 1975 şi a mai ocupat funcţia de director tehnic.

Francezul Jerome Cham-pagne, fost vicepreşedinte al forului, a fost primul care şi-a anunţat candidatura la alegeri­le din 2015.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, în vârstă de 58 de ani, a afirmat că va anunţa dacă va candida după Cupa Mondială din Brazilia.

Platini este considerat ca fi­ind singurul candidat care l-ar putea învinge pe Blatter.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și