22 iulie 2024
Chisinau
Varia

Institutul „Urbanproiect”, exemplu de parteneriat social

Loading
Varia Institutul „Urbanproiect”, exemplu de parteneriat social
Institutul „Urbanproiect”, exemplu de parteneriat social

 

 

urbanconstruct

Foto: vocea.md

Institutul Naţional de Cercetări şi Proiectări în domeniul amenajării teri­toriului, urbanismului şi arhitecturii „Urbanproiect”a marcat, zilele trecute, 70 de ani de la fondare.

 

„La această unitate exis­tă relaţii bune de muncă, profesionalism şi tradiţie”, a remarcat preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza, în cadrul festi­vităţii organizate cu aceas­tă ocazie.

Majoritatea angajaţilor sunt membri de sindicat, iar în cadrul institutului este desfăşurat un dialog social permanent bazat pe sinceritate. Şi activităţile „Urbanproiect” corespund întru totul standardelor europene, a mai apreciat Oleg Budza.

La rândul său, Oleg Mîr­leanu, vicepreşedinte al Federaţiei „Sindicons”, a subliniat că, în cei 70 de ani, acest institut a dăruit societăţii adevărate opere de artă. Totodată, parte­neriatul social de la între­prindere poate servi drept exemplu.

 

g_varia

În cei 70 de ani de activitate, institutul a dăruit societăţii adevărate opere de artă

 

În context, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, a menţionat că in­stitutul a fost constituit la finele celui de-al doilea război mondial. La etapa iniţială, activitatea lui s-a focalizat pe reconstrucţia şi asigurarea cu locuinţe şi obiective de infrastructură a oraşelor şi satelor ţării noastre. În ultimele două decenii, aici a fost forma­tă o nouă echipă de ingi­neri şi arhitecţi urbanişti cu un nivel de cunoştinţe, experienţă şi profesiona­lism demn de provocările actuale.

Administratorul „Ur­banproiect”, Iurie Povar, a afirmat că, pe parcursul existenţei sale, instituţia s-a bucurat împreună cu specialiştii săi de o autori­tate impunătoare, ca refle­xie a eforturilor depuse.

Cu această ocazie, „Ur­banproiect” a fost decorat cu Ordinul „Gloria muncii”. De asemenea, conducerii şi angajaţilor institutului le-au fost adresate felicitări şi le-au fost înmânate ca­douri şi premii din partea mai multor organizaţii.

 

Un material mai amplu la temă urmăriţi în numă­rul următor.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand