25 iulie 2024
Chisinau
Social

Institutul Muncii are un nou director general

Loading
Social Institutul Muncii are un nou director general
Institutul Muncii are un nou director general

 

 

sergiu-stanciu

Foto: sindicate.md

Institutul Muncii, centrul de pregătire a cadrelor sin­dicale, are, de pe 9 martie curent, un nou director general, Sergiu Stanciu, ex-viceministru al Tineretului și Sportului. Până la aceas­tă dată, funcția a fost ocu­pată de Vsevolod Barbă­neagră.

 

„Ne propunem să contribuim activ la modernizarea și spori­rea prestigiului instituției și la creșterea potențialului economic, prin ridicarea standardelor și îmbunătățirea serviciilor oferite. Totodată, un accent important va fi pus și pe dezvoltarea relațiilor de colaborare cu țările europene, în special, cu cele din regiune”, a declarat Sergiu Stanciu.

Sergiu Stanciu s-a născut la 19 august 1978 în satul Susleni, raionul Orhei. A ocupat funcția de viceministru al Tineretului și Sportului în perioada 2013-2015. Anterior, a activat în funcția de di­rector al Direcției informațional-analitice din cadrul Parlamentu­lui Republicii Moldova, director general al postului de radio „Ra­dio Chișinău” ș.a. A absolvit în anul 2001 Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Ro­mânia, e licențiat în grafică. Este căsătorit și are trei copii.

În anii 2010-2013, a făcut sta­gii și vizite de lucru: la Berlin – Bundestagul german, București – Camera Deputaților, Budapes­ta – Parlamentul ungar, Haga –Parlamentul olandez, Luxem­burg – secretariatul Parlamentu­lui European, Strasbourg (Parla­mentul European).

Institutul Muncii este centrul de pregătire a cadrelor sindica­le, orientat spre susţinerea prin­cipiilor parteneriatului social în relaţiile de muncă, susţinerea sindicatelor şi a membrilor sin­dicatelor în protecţia drepturilor, a intereselor profesionale, social-economice ale oamenilor muncii. Institutul Muncii a fost fondat în anul 1964 şi rămâne un centru metodico-didactic al sindicatelor din Moldova.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand