30 mai 2024
Chisinau
Social

Început de colaborare fructuoasă moldo-română între tinerii sindicalişti

Loading
Social Început de colaborare fructuoasă moldo-română între tinerii sindicalişti

O colaborare fructuoasă este pe cale să se înfiripeze între ti­nerii sindicalişti din cadrul Fe­deraţiei „Sindicons” şi cei de la Federaţia Generală a Sindi­catelor FGS „Familia” din Ro­mânia. Temelia acesteia a fost pusă în cadrul unui schimb de experienţă, organizat re­cent la Institutul Muncii din Chișinău, la care au participat reprezentanţi ai FGS „Familia” şi ai Consiliului de tineret al „Sindicons”.

arhivă personală

Experienţa de constituire a or­ganizaţiilor de tineret, ca şi a celor de femei, a fost preluată de către sindicaliştii din Republica Moldo­va de la colegii lor din România încă în anii 90, a precizat Victor Talmaci, preşedintele Federaţiei „Sindicons”.

„Noi observăm că la negocieri problemele tinerilor nu prea sunt discutate nici la nivel de ramură, nici la cel de unitate economică, iar indicii legaţi de vârsta anga­jaţilor înclină spre îmbătrânire. Vorba e că şi construcţiile sunt un domeniu complex în care tinerii nu prea vor să se încadreze. De aceea, ne-am propus să discutăm cu partenerii noştri şi cu tinerii problemele acestora, ca să fie abordate tot mai des”, a menţio­nat Victor Talmaci.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand