20 iunie 2021
Chisinau
Social

IN MEMORIAM. Dumitru IVANOV

Loading
Social IN MEMORIAM. Dumitru IVANOV
IN MEMORIAM. Dumitru IVANOV
Vocea poporului

Avem o veste tristă – în dimineața zilei de azi, 4 iunie, a plecat în lumea celor Drepți colegul și prietenul nostru Dumitru Ivanov.

Consiliului General al Federației Sindicale a Educației și Științei și Consiliul Municipal Chișinău al FSEŞ sunt profund îndurerate de trecerea la cele veșnice a dlui Dumitru Ivanov – om cu caracter, cu valori, cel care a luptat cu înverșunare pentru apărarea drepturilor și libertăților angajaților din învățământ și cercetare.
Până la cei 75 ani ai săi a înscris o pagină de aur în istoria Sindicatului de ramură, fiind unul dintre cei mai combativi lideri sindicali din istoria Republicii Moldova.

Ilustrul sindicalist reprezintă una dintre personalităţile notorii, care a optat în activitatea sa pentru crearea facilităţilor şi condiţiilor conforme pentru angajaţilor din învăţământ, precum şi pentru protecţia drepturilor pedagogilor, angajaților din domeniul educației, la locul de muncă.

Pentru merite deosebite i s-a conferit distincţia de Om Emerit al Învăţământului Public, iar pentru activitatea marcantă a fost menţionat cu Insigna de Onoare a CNSM. De asemenea, Domnia Sa este unicul sindicalist apreciat cu distincția Gloria Muncii.

Fiu de ţărani, Dumitru Ivanov a parcurs drumul devenirii de la funcţia de profesor, la cea de director adjunct, director de şcoală, şef al cabinetului metodic la Direcţia generală învăţământ, şef adjunct al DGÎ, deputat în Parlamentul RM, şi de două ori ales Preşedinte al Consiliului General al Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei din RM.

FSEȘ și CMC al FSEȘ exprimă sincere condoleanțe familiiei și apropiaților, întregii comunități sindicale, în legătură cu această irecuperabilă pierdere. În aceste clipe grele, suntem alături de colegul nostru, Oleg Ivanov, vicepreședintele organizației municipale – o fire combativă și fidelă idealurilor democratice.

Dumnezeu să-l odihnească!

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și