O rețeta vegetariană perfectă pentru micul dejun vă propunem folosind și prazul.
Ingrediente
Șase ouă, 50g feta fărâmițată, 4 linguri ulei de măsline, 2 linguri pătrunjel tocat, ouă, 2 linguri tarhon tocat, 2 căței de usturoi zdrobiți, 100 g baby spanac, 1 fir praz curățat și feliat subțire, 50 g unt.
Metodă de preparare
Călește prazul, usturoiul și tarhonul în untul încins, timp de 15 minute, până când prazul se înmoaie. Adaugă frunzele de spanac și amestecă. Lasă pe foc 30 de secunde; condimentează cu sare și piper. Bate ouăle, cu o lingură de apă și pătrunjelul tocat.
Încinge două linguri de ulei într-o tigaie de 26 cm în diametru, la foc mediu spre mare. Toarnă jumătate din cantitatea de ouă bătute în tigaie și lasă la prăjit timp de două minute, fără să amesteci. Pune peste ouă jumătate din cantitatea de praz și spanac și adu jumătate din omletă peste ele.
Scoate omleta din tigaie și presară peste ea brânză feta. Repetă cu ingredientele rămase pentru cea de-a două omletă.