14 iunie 2024
Chisinau
Social

Greșeli frecvente la efectuarea testului de Covid-19

Loading
Social Greșeli frecvente la efectuarea testului de Covid-19
Greșeli frecvente la efectuarea testului de Covid-19
blackburnwithdarwenccg.nhs.uk

Specialiștii atenționează asupra celor mai frecvente greșeli pe care le comit oamenii atunci când efectu­ează testul la coronavirus.

Există mai multe reguli pe care trebuie să le respecte și pacienții, și medicii, pentru ca rezultatul analizei probei să fie de o exactitate maximă.

Un șir de virusologi care au fost chestionați de publicația RBK au enumerat unele dintre acestea. Medicul terapeut de categorie superioară Tatiana Romanenko a amintit că, înainte de testare, persoana în cauză nu trebuie să mănân­ce, nici să bea, să-și clătească gura cu soluții antiseptice.

De asemenea, nu trebuie degajate prea meticuloscăile respiratorii, deoarece din această cauză probele prelevate de la pacienți pur și simplu nu vor fi informati­ve.

Și șefa Catedrei boli infecțioase a Universității Priete­nia Popoarelor din Rusia, Galina Kojevnikova, a subliniat, de asemenea, că o pregătire necorespunzătoare pentru testare poate determina un rezultat fals al acestuia.

„Timp de trei ore, persoana nu trebuie să bea, să fume­ze, nici să se spele pe dinți. Dacă va face acest lucru, nu veți găsi nici o infecție”, a afirmat ea.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand