Prin prisma experienței acumulate pe parcursul a circa trei decenii, dintre care aproape unul în funcție de profesor, altul de lider sindical și al treilea în calitate de manager în educație, consideră că un conducător trebuie să fie perceput nu doar din punctul de vedere al drepturilor pe care le gestionează, ci, mai ales, ca un manager al responsabilităţilor sale și al celor din echipă. Vorbim despre Ghenadie Donos, proaspătul lider al Federației Sindicale a Educației și Științei, căruia i-am solicitat un interviu.
– Domnule Donos, recent ați fost ales președinte al Federației Sindicale a Educației și Științei. Nu este ceva nou pentru dvs., dar, totuși, responsabilitatea s-a mărit. Cu ce gând ați veni în această funcție?
– Desigur, a fi lider al unui sindicat puternic, cu istorie și tradiții, este și o onoare, dar și o responsabilitate enormă. Faptul că inițiativa de a candida a venit din partea unor colegi pe care îi respect mult, inclusiv din partea domnului Dumitru Ivanov, mă obligă să dau dovadă de o responsabilitate dublă.
Voi depune toate eforturile pentru ca, împreună cu colegii din sindicat, să asigur continuitate și durabilitate mișcării sindicaliste, să-mi construiesc activitatea pe baza unor relații corecte și constructive, pentru ca cele mai multe așteptări ale angajaților din educație să fie satisfăcute. Pentru noi, educația trebuie să însemne dezvoltare, de aceea, nu avem dreptul să batem pasul pe loc.
doar pentru utilizatorii înregistrați
Logare