21 mai 2024
Chisinau
Dialoguri

Ghenadie Donos: „A fi lider al unui sindicat puternic este o onoare, dar și o mare responsabilitate”

Loading
Dialoguri Ghenadie Donos: „A fi lider al unui sindicat puternic este o onoare, dar și o mare responsabilitate”
Ghenadie Donos: „A fi lider al unui sindicat puternic este o onoare, dar și o mare responsabilitate”
Vocea poporului

Prin prisma experienței acumulate pe par­cursul a circa trei decenii, dintre care aproa­pe unul  în funcție de profesor, altul de lider sindical și al treilea în calitate de manager în educație, consideră că un conducător trebuie să fie perceput nu doar din punctul de vedere al drepturilor pe care le gestionează, ci, mai ales, ca un manager al  responsabilităţilor sale și al celor din echipă. Vorbim despre Ghenadie Donos, proaspătul  lider al Federației Sindica­le a Educației și Științei, căruia i-am solicitat un interviu.

– Domnule Donos, recent ați fost ales președinte al Federației Sindicale a Educației și Științei. Nu este ceva nou pentru dvs., dar, totuși, responsabili­tatea s-a mărit. Cu ce gând ați veni în această funcție?

– Desigur, a fi lider al unui sindicat pu­ternic, cu istorie și tradiții, este și o onoare, dar și o responsabilitate enormă. Faptul că inițiativa de a candida a venit din partea unor colegi pe care îi respect mult, inclusiv din partea domnului Dumitru Ivanov, mă obligă să dau dovadă de o responsabili­tate dublă.

Voi depune toate eforturile pentru ca, împreună cu colegii din sindicat, să asi­gur continuitate și durabilitate mișcării sindicaliste, să-mi construiesc activitatea pe baza unor relații corecte și constructi­ve, pentru ca cele mai multe așteptări ale angajaților din educație să fie satisfăcute. Pentru noi, educația trebuie să însemne dezvoltare, de aceea, nu avem dreptul să batem pasul pe loc.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand