18 mai 2024
Chisinau
Sport

Franţa este noua Campioană Europeană la handbal masculin

Loading
Sport Franţa este noua Campioană Europeană la handbal masculin
Franţa este noua Campioană Europeană la handbal masculin
handball-france-2014

Foto: ehf-euro.com

Franţa este noua Campioană Europeană la hand­bal masculin. Selecţionata din Hexagon a cucerit titlul după o victorie sen­zaţională în finala cu Danemarca. Campioana olimpică de la Londra a spulberat gazda turneului cu scorul de 41-32.

 

Danezii au avut un start de meci dezastruos la Herning, iar după 21 de minute erau deja conduşi la zece goluri. Până la pauză, Danemarca şi-a mai revenit, dar Franţa a intrat la cabine cu un avantaj de şapte goluri, 23-16. În repriza secun­dă, duelul a fost mult mai echi­librat. Danezii au înscris de 16 ori, dar s-au apărat mult mai bine, primind doar 18 goluri.

Franţa a înregistrat şi un re­cord în acest meci, fiind prima reprezentativă cu 41 de goluri marcate într-o finală de Cam­pionat European.

Guigou, cu 10 goluri, a fost cel mai bun jucător de la echi­pa învingătoare, în timp ce la danezi s-a remarcat Hansen, cu 9 goluri. Cel mai bun jucător al competiţiei a fost desemnat Karabatic.

Campioana mondială, Spa­nia, a cucerit medaliile de bronz, după ce a câştigat finala mică în faţa Croaţiei, cu scorul de 29-28.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand