4 octombrie 2023
Chisinau
Economie

Fond de Inovații și Investiții pentru agricultori

Loading
Economie Fond de Inovații și Investiții pentru agricultori
Fond de Inovații și Investiții pentru agricultori
zdg.md

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultu­ră (FAO) a venit cu ideea creării în Republica Moldova a Fon­dului de Inovații și Investiții pentru producătorii agricoli și constituirea unui mecanism pentru susținerea businessului din mediul rural.

Despre aceasta au discutat recent Vladimir Bolea, ministrul Agri­culturii şi Industriei Alimentare, Lars Johan Lönnback, șeful misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova (OIM), Tudor Robu, reprezentant adjunct al FAO la Chişinău, și Laura Fiorotto, șefa oficiului coordonatorului rezident ONU.

Potrivit FAO, aceste măsuri de sprijin vor putea fi oferite în sco­pul adaptării și atenuării schimbărilor climatice, care tot mai des afectează sectorul. În acest sens, donatorii propun și câteva meca­nisme de finanțare. În primul rând, este vorba de crearea unui Fond de Garantare a creditelor, de finanțarea participativă în scopul dez­voltării inițiativelor în contextul schimbărilor climatice. Ideea este de a întări capacitățile  afacerilor din mediul rural.

Lars Johan Lönnback a menționat că OIM dorește ca migranții să inițieze afaceri în localitățile rurale, să contribuie la dezvoltarea  economiei. Astfel, migranții ar avea acces la finanțare prin acest instrument. Astfel de practici există și în alte țări, fiind apreciate pentru rezultatele finale. Totodată, Fondul de Inovații și Investiții îi va ajuta pe tinerii din mediul rural să elaboreze propuneri de  pro­iecte, beneficiind de garanții.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand