16 mai 2021
Chisinau
Fără categorie

Fermierii solicită o întâlnire cu premierul

Loading
Fără categorie Fermierii solicită o întâlnire cu premierul
Fermierii solicită o întâlnire cu premierul
fermieri

Foto: starpress.ro

Majorarea prețului la carburanți generează pierderi de milioane de lei pentru agricultori. În acest con­text, un grup de asociații de producători i-au expe­diat prim-ministrului Iurie Leancă o scrisoare în care își exprimă îngrijorarea în legătură cu situația în care s-a ajuns.

 

 

Potrivit autorilor scrisorii, majorările operate nu sunt jus­tificate și denotă o lipsă totală de transparență pe piața produ­selor petroliere. Mai mult, pen­tru a evita anumite acțiuni de protest din partea agricultori­lor, semnatarii au solicitat să fie organizată de urgență o întreve­dere cu șeful Executivului.

„Pe parcursul unei luni, prețul la motorină s-a majorat cu un leu per litru. Pornind de la volumul de motorină folosit în scopuri agricole, fermierii au pierdut aproximativ 200 de mi­lioane de lei”, se menționează în scrisoarea adresată premie­rului.

Totodată, autorii au făcut referință la modificările legis­lative propuse anterior, care nu au fost promovate deocamdată de Guvern. Printre aceste modi­ficări se numără aplicarea unei noi metodologii de apreciere a prețurilor la produsele petroli­ere importate, precum și acor­darea dreptului pentru produ­cătorii agricoli să importe direct motorină în scopuri agricole.

„Cu părere de rău, proiec­tul de lege nu a fost aprobat de Guvern, fapt ce relevă existența unor interese meschine din par­tea unui grup de importatori de produse petroliere, probabil în relații strâns legate cu unii dem­nitari de stat”, se mai spune în scrisoarea fermierilor.

Documentul a fost semnat de Federația Națională a Fer­mierilor din Moldova, Uniunea Republicană a Asociațiilor Pro­ducătorilor Agricoli „UniAgro­Protect” și Federația Națională a Agricultorilor din Moldova „AGROinform”.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și