Angajații Î.S. „Poșta Moldovei” au semnat o declarație în care „constată cu îngrijorare că în ultima perioadă întreprinderea a devenit ținta unei campanii de discreditare și dezinformare a opiniei publice”. Aceștia vin cu un apel către cei implicați în această „campanie murdară, cerându-le stoparea răspândirii falsurilor și acuzațiilor denigratoare la adresa întreprinderii”.
„Considerăm important să atragem atenția asupra faptului că informațiile, comunicatele, expunerile, interviurile calomnioase și denigratoare afectează și subminează activitatea întreprinderii, inclusiv prin prisma credibilității în fața clienților, iar aceasta prejudiciază și cetățenii, și statul, „Poșta Moldovei” fiind o întreprindere de stat cu un statut și o poziție importante din punct de vedere social-economic”, se menționează în declarație.
Î.S. „Poșta Moldovei” face apel către cetățenii Republicii Moldova, către instituțiile media, reprezentanții societății civile, ai autorităților publice, ai mediului asociativ, ai instituțiilor naționale și internaționale, să nu cadă pradă și să nu se lase induse în eroare sau atrase în jocuri.
„Este cunoscut faptul că, începând cu anul 2020, Î. S. „Poșta Moldovei” a inițiat numeroase schimbări și procese benefice de îmbunătățire, eficientizare, optimizare și transparentizare a activității și proceselor tehnologice, fiind stopate și anihilate multe abateri fără formă legală, ceea ce prezintă un inconvenient pentru anumite persoane sau grupuri de persoane. Acest lucru se atestă prin multitudinea de mesaje calomnioase expuse în spațiul public cu referire la activitatea întreprinderii”, se menționează în adresare.
Într-o perioadă scurtă, Î.S. „Poșta Moldovei” a inițiat un amplu proces de dezvoltare, reușind să înregistreze rezultate excelente. Au fost lansate procese de îmbunătățire a condițiilor de muncă, de dezvoltare a imaginii întreprinderii, de identificare și amplificare a colaborării externe. A fost sporită calitatea serviciilor prestate, inițiate proiecte mari și optimizate procesele și tehnologiile poștale, accentul fiind pus pe lansarea serviciilor noi. Toate aceste lucruri necesită a fi susținute și nu descurajate. Or aceasta e singura cale posibilă pe care poate merge întreprinderea pentru a se dezvolta în continuare și a-și realiza importantul rol social-economic pe care-l are, ajungând astfel să devină Poșta Viitorului.
Federația Sindicatelor din Co-municații din Moldova (FSCM) are o organizație puternică laÎ.S. „Poșta Moldovei” și, bineînțeles, întotdeauna a fost la curent cu problemele cu care se confruntă angajații întreprinderii.
FSCM a semnat acum jumătate de an un nou Contract Colectiv de Muncă cu Î.S. „Poșta Moldovei”, documentul respectiv fiind valabil pe o perioadă de cinci ani.
În cadrul noului acord s-au păstrat drepturile salariale din contractul anterior, dar au fost introduse prevederi noi în beneficiul salariaţilor. Acest act juridic stabilește drepturile și obligațiile ambelor părți, timpul de muncă și cel de odihnă, dar și mai multe garanții și ajutoare materiale destinate salariaților din unitate.
Ion Pîrgaru, președintele FSCM, a reiterat că federația depune mari eforturi, prin intermediul organizațiilor sindicale, să promoveze drepturile și interesele membrilor de sindicat, ca aceștia să obțină beneficii concrete.
În această perioadă de grea cumpănă pentru întreaga societate, FSCM este alături de salariații membri de sindicat care sunt încadrați în câmpul muncii și expuși riscului de îmbolnăvire cu Covid-19.
În scopul asigurării protecției factorilor poștali, care sunt antrenați în distribuirea pensiei la domiciliu, Biroul Executiv al FSCM a hotărât să acorde acestora mijloace de protecție. În același context, membrii Biroului Executiv au decis să susțină material fiecare salariat membru de sindicat care a avut sau va avea de suferit de pe urma acestui virus.
FSCM a lansat un apel către liderii de sindicat, îndemnându-i să informeze reprezentanții Federației despre cazurile de îmbolnăvire a salariaților cu Covid-19, dar și despre situațiile care pun în pericol viața și securitatea angajaților din ramură.
Până la ora actuală, Federația a acordat ajutoare materiale la circa 200 de membri de sindicat care au avut de suferit în urma acestei infecții.